Myssyfarmin pop up -myymälä lanseerattiin Stockmannilla

bc482e85-2c0b-4415-bb99-28675ed40e68

Uusi luksustrendi toi Suomessa käsinneulotut villamyssyt paraatipaikalle Stockmannin alakertaan

Viime viikon torstaina saattoi moni Stockmannin kanta-asiakas ja aasialainen turisti hieraista silmiään, kun Esplanadin sisäänkäynnin vieressä keskellä kiiltäviä merkkilaukkuja istui joukko pöytyäläisiä eläkeläismummoja neulomassa. Myssyfarmin pop up -myymälän lanseeraustapahtuma herätti laajalti keskustelua siitä, miten luksuksen käsite ja käsityön asema ovat muuttuneet.

Kaikki Myssyfarmin tuotteet neulotaan laadukkaasta suomalaisesta villasta paikallisten eläkeläisrouvien puikoilla, kun taas Stockmann on pitkään edustanut monille suomalaisille kansainvälisen muodin tunnetuinta näyttämöä kotimaassa. Äkkiseltään nämä kaksi maailmaa voivat vaikuttaa olevan todella kaukana toisistaan, mutta yhteinen sävel löytyi kuitenkin helposti. Uniikit, laadukkaat ja lähellä eettisesti valmistetut tuotteet edustavat uudenlaista luksusta, jota Stockmann haluaa asiakkailleen tarjota. Tuotteet ja hieno tarina brändin taustalla myös inspiroivat ja kannustavat tavaratalon asiakkaita tekemään entistä vastuullisempia valintoja vaateostoksilla.

Uuden luksuksen käsite on maailmalla jo pitkään tarkoittanut vaikeasti saatavia, uniikkeja ja personoituja tuotteita: kullan kimallus on vaihtunut personoituihin elämyksiin ja ainutlaatuisuuteen. Luksuksessa on kyse unelmista ja niiden tavoittelusta. Tästä syystä luksusmarkkina kasvaa aina, sillä ihmiset haluavat tavoitella unelmiaan talouden suhdanteista huolimatta. Näin ollen käsintehtyjen villamyssyjen saapuminen Suomen laadukkaimpana pidetyn ostospaikan valikoimiin voidaan nähdä kielivän kuluttajien arvojen muutoksesta.

Myssyfarmi on saanut paljon kyselyitä siitä, miltä oman pop up -myymälän avaaminen Stockmannille tuntuu – ja tottahan se tuntuu hienolta! Tavaratalon asema on kuitenkin Suomessa instituutiomainen. Entä nähdäänkö mummoja vielä Esplanadilla? Eräs nimettömänä pysyttelevä mummo hihittelee, että viimeksi hänen poiketessaan tavaratalossa siellä oli vielä hissipojat painamassa nappulaa – joskin tämä oli kansakouluaikana. Kyllä nyt täytyy tulla keväämmällä uudestaan!

Tapahtuman taltioinnista vastasi Ville Mäkäräinen.

Myssyfarmin pop up -myymälän löydät Helsingin keskustan Stockmannilta aina 5.4.2020 asti. Pop up -myymälä sijaitsee naisten asusteiden osastolla, kassojen välittömässä läheisyydessä. Valikoimissa mallistot Muffi, Farmesters, Nobles, Snow ja Luksus.

About

Categories: Myssyfarmi