Kenkäsuunnittelija Minna Parikka lopettaa, vaikka vuosi on ollut yrityksen tuloksekkain

19db9cd7-8056-4417-8d6d-22e634e5e40b

Parikka kertoo jäävänsä luovalle tauolle. Kaikki on avoinna uudelle seikkailulle.

Kenkäsuunnittelija Minna Parikka lopettaa yritystoimintansa vuoden lopussa. Parikan mukaan lopettamisen syy on puhtaasti henkilökohtainen – ei taloudellinen tai koronaviruskriisistä johtuva.

Rakkaat pupuset, meillä on isoja uutisia. Minna Parikan 15-vuotinen taiteilijaura on saamassa säihkyvän lopetuksen – yritys lopettaa liiketoimintansa sellaisena kuin se tunnetaan joulukuussa 2020. Viimeinen päivä ostaa kenkiä verkkokaupasta tulee olemaan 20. joulukuuta.

Päätös lopettaa on puhtaasti henkilökohtainen, ei taloudellinen tai koronaviruksesta johtuva. Brändillä menee kaikilla mittareilla tarkasteltuna erinomaisesti – kuluva vuosi on ollut tuloksellisesti loistava ja yritys on ollut velaton jo 10 vuotta. Verkkokaupan nettomyynti kasvoi kevään aikana parhaimmillaan 150 % suhteessa viime vuoteen ja kivijalan sulkemisesta huolimatta yrityksen kokonaisnettomyynti suhteessa viime vuoteen on kasvanut 21 %.

Minna on pohtinut päätöstä lopettamisesta pitkään, eikä se ollut helppo. Juhlavuosi tuntui Minnasta loogiselta ajankohdalta lopettamiselle: viimeinen vuosi on ollut juhlaa loppuun asti, kuten brändille sopii.

”Olen saavuttanut urallani kaiken mitä halusin: omannäköiseni brändin, kansainvälisen menestyksen, uskolliset fanit, sekä vapauden matkustaa ja nähdä maailmaa. Tänä vuonna juhlin 40-vuotissyntymäpäivääni ja 15-vuotista taiteilijauraani. On aika todeta, että 40-vuotiaan Minnan unelmat näyttävät erilaiselta kuin 25-vuotiaan Minnan. Nyt on aika uudelleen määrittää polkuni ja etsiä uusia seikkailuja.

Olen kiitollinen, että olen voinut tehdä tätä 15 vuotta, ja kiitos siitä kuuluu teille. Ilman teitä yritys ei olisi kasvanut sellaiseksi, kuin se on tänä päivänä. Olen päässyt toteuttamaan kaikki villeimmät kenkäunelmani, ja joku on oikeasti ostanut niitä! Olen onnellinen ja otettu siitä, että on löytynyt paljon muitakin naisia joilla on samanlainen mielenmaisema kuin minulla. Vuosien aikana olemme pystyneet luomaan jotakin enemmän kuin kenkiä – yhteisön. Kiitos näistä vuosista, I love you pupuset! 

About