Forumiin Helsingin ensimmäinen käytettyjä ja kierrätettyjä kehyksiä myyvä optikkoliike

ROForum1

Forumiin avattiin perjantaina 18.3. Helsingin ensimmäinen Synsam Recycling Outlet, jossa on kaupungin laajin valikoima kierrätettyjä silmälasikehyksiä ja aurinkolaseja. Valikoima koostuu käytetyistä hyväkuntoisista kehyksistä sekä kierrätysmateriaalista valmistetuista tai valikoimista poistuneista uusista tuotteista.

Synsam tuo vastuullisen silmälasimuodin Helsinkiin, kun kaupungin ensimmäinen Recycling Outlet -myymälä avataan Forumissa maailman kierrätyspäivänä perjantaina 18.3. Myymälässä on tarjolla yli 5 000 kehys- tai aurinkolasiparia, sisältäen merkkikehyksiä mm. Guccin, Tom Fordin, Ray-Banin ja Oakleyn valikoimista.

Recycling Outlet -myymälän valikoima koostuu kolmesta kokonaisuudesta: käytetyistä kehyksistä, kierrätysmateriaalista valmistetusta Circular Collectionista sekä myynnistä poistuneiden tuotteiden Outlet-mallistosta.

“Recycling Outlet on kansainvälisestikin ainutlaatuinen konsepti, johon kuuluu poikkeuksellisen laaja valikoima kierrätystuotteita. Kestävä kehitys koskettaa meitä jokaista, ja asiakkaamme pitävät sitä tärkeänä. Haluamme tarjota kuluttajille aidosti vastuullisia vaihtoehtoja silmälasimuodissa”, Synsamin Suomen maajohtaja Vesa Mars toteaa.

Käytetyt tuotteet saavat uuden elämän

Recycling Outletissa myytävät käytetyt kehykset ovat kehyksiä, joita Synsamin asiakkaat ovat palauttaneet Synsamin liikkeisiin Synsam Lifestyle -sopimusten vuosivaihtojen yhteydessä. Hyväkuntoiset kehykset on kunnostettu ja puhdistettu uudenveroisiksi.

Circular Collection -mallistoon kuuluvat kehykset on valmistettu käytetyistä silmä- tai aurinkolaseista saadusta raaka-aineesta. Käytetyt kehykset on palautettu keräyslaatikoihin Synsamin myymälöihin. Kehykset saavat uuden elämän, kun ne murskataan asetaattirakeiksi, ja niistä saatua uusioraaka-ainetta käytetään Circular Collection -malliston kehysten valmistamisessa.

Lisäksi Circular Collection -osastolla on Fellepini Sea2See-malliston kehyksiä. Ne on valmistettu Välimereen päätyneestä jätemuovista. Mallisto on kehitetty yhdessä espanjalaisen Sea2See-organisaation kanssa, joka kerää vesissä kelluvaa muovijätettä paikallisten kalastajien avulla ja valmistaa jätemuovista uusia tuotteita.

Outlet-osastolla on käyttämättömiä, myynnistä poistuneisiin mallistoihin kuuluneita kehyksiä ja aurinkolaseja.

Neitseellisen kehysmateriaalin määrä vähenee

Silmälasien kierrätys on osa Synsamin kestävän kehityksen sitoumuksia. Yrityksen tavoite on toimia vastuullisesti läpi koko arvoketjun. Konseptin myötä Synsam ottaa ensimmäisenä optikkoketjuna Suomessa konkreettisen askeleen kestävän kehityksen tiellä tuomalla myyntiin käytettyjä kehyksiä.

“Useimmat optikkoliikkeet tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden palauttaa käytetyt lasit myymälään, ja uudelleenkäytettäviä raaka-aineita on pilotoitu optisella alalla aiemminkin. Hyväkuntoisten, kertaalleen käytettyjen kehysten myyminen uuteen käyttöön on kuitenkin ainutlaatuinen ratkaisu Suomessa”, Vesa Mars kertoo.

Kierrätyslaseilla Synsam pyrkii ehkäisemään ilmastonmuutosta myös vähentämällä neitseellisten materiaalien määrää tuotteissaan.

“Uusi konseptimme tarjoaa kuluttajalle mahdollisuuden tehdä ympäristöteko ja saada hyväkuntoiset tai käyttämättömät kehykset edulliseen hintaan. Yhdessä teemme näin muutoksen ja luomme vastuullista tulevaisuutta.”

Recycling Outlet -myymälässä kaikilla merkkikehyksillä on kiinteät hinnat: ne maksavat joko 10, 30, 50 tai 70 euroa. Asiakas voi siis saada käyttöönsä yksi- tai monitehosilmälasit alkaen 70 eurolla, hintaan sisältyvät kehykset ja linssit.

Myymälässä asiakas myös voi tehdä Synsam Lifestyle -sopimuksen ja saada kuukausivuokraa vastaan käyttöönsä kolmet tai useammat silmälasit, aurinkolasit ja urheilulasit. Lifestyle-sopimuksessa silmälasien vuokrahinta eli sopimuksen kuukausimaksu määräytyy sen mukaan, millaiset linssit ja kehykset asiakas on vuokrannut. Kuukausimaksuun sisältyvät myös säännölliset näöntarkastukset, vakuutus, linssien vaihto näön muuttuessa sekä yksien silmälasien vaihto uusiin kerran vuodessa.

About

Categories: Silmä &Aurinkolasit