Muodin ja kauneuden trendejä I love me -tapahtumassa
f7a2175c-8104-4bf5-baa5-9382f4e03ef1-main_image
Muotinäytöksissä esitellään tulevia trendejä. Kuva: Messukeskus.
Muodin trendit esitellään lokakuussa Messukeskuksessa Muotimessuilla. Samaan aikaan Kauneusmessut täyttyy alan huippukilpailuista. Uusi Luonnollisesti-tapahtuma tarjoaa ekologisia vaihtoehtoja kauneudenhoitoon.

Muotimessut, Kauneusmessut ja Luonnollisesti kuuluvat I love me -tapahtumakokonaisuuteen, jonka muita osa-alueita ovat Terveysmessut ja Koru & Kello -messut. 17. – 19.10. Messukeskuksessa järjestettävien tapahtumien yhteisiä teemoja ovat tyyli, hyvän olo ja itsestä huolehtiminen.

Trendivinkkejä muodista ja meikkauksesta

Muotimessujen I love Fashion -näytökset toteuttaa huippustylisti Teri Niitti. I love Fashion -näytöksiä on aiempaa enemmän: perjantaina viisi, lauantaina kolme ja sunnuntaina neljä kertaa. Muotinäytökset järjestetään Messukeskuksen suuressa Amfi-salissa.

Yksi muotinäytösten mielenkiintoisista sisääntuloista on Vuoden Nuori Suunnittelija -tittelin tänä vuonna voittaneen suunnittelijan käsialaa. Voittaja julkistetaan keskiviikkona 15.10. Elle Style Awards -gaalassa Messukeskuksessa.

Muotimessuilla trendivinkkejä antavat muotisuunnittelija IreneMikaela eli Irene Häggkvist, muotitaiteilija Jukka Rintala sekä trendianalyytikko Susanna Björklund. Kierrätysmuodin saloihin puolestaan johdattaa trashionista Outi Pyy. Lisäksi ELLEn muotitoimittajat paljastavat omat trendivinkkinsä ja kertovat muotilehden kulissien takaisesta elämästä.

Myös Kauneusmessuilla kurkistetaan kulisseihin, kun kauneustoimittajat paljastavat, mitä kaikkea kuvauksissa ja juttukeikoilla voi tapahtua. Meikkivinkkejä annetaan arkeen ja juhlaan, ja lisäksi Raili Hulkkonen neuvoo kauniin silmälasimeikin tekoon. Myös osastoilla tapahtuu, esimerkiksi Mariela Sarkiman Beauty Schoolissa opetellaan tämän syksyn trendikkäimpien meikkien ja hiustyylien toteuttamista.

Uuden Luonnollisesti-tapahtuman myötä ekologisuus nousee yhdeksi tärkeäksi teemaksi messuilla. Ohjelmakattauksessa aiheina ovat luonnonkosmetiikka, ekologinen hiustenhoito sekä luonnon tehoaineiden käyttö ja niiden vaikutukset ihonhoitoon. Lisäksi pohditaan, mitä kaikkea kestävän kehityksen huomioiminen tarkoittaa kampaamoalalla.

Loisteliaita kilpailuja

Messuilla järjestetään myös useita SM-kilpailuja. Bodypaintingin ja maskeerauksen suomenmestaruuskilpailuissa on yhteensä kolme kilpailusarjaa. Sunnuntaina käytävien maskeerauskilpailuiden oppilassarjassa teemana on “Satujen sankaritar” ja ammattilaissarjassa “Supersankarit – hyvät, pahat ja rumat”.  Lauantaina järjestettävä Helsinki Bodypainting Competition on avoin myös ulkomaisille kilpailijoille.  Kilpailun teemana on “Satujen maailma – The World of Fairytales”.

SM-tittelit ovat jaossa myös ripsimuotoilussa ja kynsitaiteessa. Uutena kilpailuna messuilla nähdään karvanpoiston My Epil -SM-kilpailu, jossa alan ammattilaiset pyrkivät sujuvasti ja nopeasti poistamaan kilpailijoilta säärikarvat.

Muotimessut ja Kauneusmessut ovat osa I love me -tapahtumakokonaisuutta, johon kuuluvat myös Terveysmessut, Koru & kello sekä uusi Luonnollisesti-tapahtuma. I love me 17.–19.10. Messukeskuksessa Helsingissä.

Linkit

About

Categories: Tapahtumat