Muotimessujen näyttely linjaa ensi vuoden trendejä
62cd62d8-6780-461e-943e-39625a8d3b5c-main_image
Muotimessujen trendinäyttely avaa vuoden 2015 megatrendejä. Kuva: Messukeskus.
Muotimessuilla järjestettävä trendinäyttely kurkistaa tulevaisuuteen. Ilmiöitä 2015 -näyttely by ENNE valottaa, mihin maailma, muoti ja lifestyle ovat menossa ensi vuonna. Megatrendit sekä muutokset arvoissa vaikuttavat laajemmin myös muotiin, vaateteollisuuteen sekä kulutuskäyttäytymiseen.

Trendianalyytikko Susanna Björklundin koostama näyttely tutkii muutosta neljän eri teeman kautta. Teemojen avulla esitellään tulevia muodin ja muotoilun trendejä ja lähestytään ensi vuoden suuntaviivoja laajemminkin, sillä trendit näkyvät monella eri elämän alueella yhteiskunnassa. Messuilla nähdään vaatteita, koruja, huonekaluja, astioita ja muita käytännön esimerkkejä trendien ilmenemismuodoista. Lisäksi esitellään ilmiöitä meiltä ja maailmalta.

Käsillä tekemistä ja epätäydellisyyden hyväksymistä

Näyttelyn neljä teemaa ovat Ihanasti epätäydellinen, Olipa kerran, Positiivisesti pirstaleinen sekä Tyylikkäästi vastuullinen. Ne kuvaavat sitä, miten eri tavoin ihmiset voivat nykypäivänä lähestyä elämää ja arkea.

Ihanasti epätäydellinen -teema esittelee vastatrendin kontrolloimiselle ja täydellisyyden tavoittelulle. Sattumalla on tässä rouheassa tyylissä oma roolinsa. Tähän tyyliin sopivat elämänmakuiset tuotteet.

Olipa kerran -teema on kunnianosoitus historialle, laadulle ja käsillä tekemiselle. Se, mikä ennen oli itsestään selvää ja arkista, on nyt trendikästä ja inspiraation lähde. Muotoilijoita inspiroi sekä mennyt että tuleva, ja he yhdistävät parhaat palat molemmista. Historia on aina vain inspiraationa myös muodille.

Positiivisesti pirstaleinen on teema, jonka taustalla on tiukka taloustilanne. Ihmiset luovat uusia konsepteja ja työpaikkoja, ja tekevät sen omilla ehdoillaan.  Näin syntyvät uudet, pienet organisaatiot ovat ketteriä ja mahdollistavat notkeat ja luovat ratkaisut, jotka mahdollistavat innovaatioita ja uudenlaista verkostoitumista.

Tyylikkäästi vastuullinen nostaa teemana esiin ekologisuuden, eettisyyden ja vastuullisuuden megatrendin. Tämän teeman teesinä on väite, että eettisistä tuotteista voi tulla valtavirtaa vain hyvän muotoilun avulla.

Ilmiöt trenditiedon takana

Ilmiöitä 2015 by ENNE -näyttely Muotimessuilla on osa I love me -tapahtumakokonaisuuden sisältöä. Näyttelyn on koordinoinut trendianalyytikko ja muotiin sekä muotoiluun erikoistunut toimittaja Susanna Björklund tiimeineen.

Björklund mm. kirjoittaa, stailaa, opettaa ja luennoi tulevista trendeistä. Hänen trendianalyysiin erikoistunut yrityksensä ENNE kerää informaatiota erilaisista ilmiöistä, kohderyhmien muutoksista sekä tulevaisuutta luotaavista tutkimuksista, verkottuu ja yhdistelee ideoita eri aloilta.

Trendinäyttely on hallissa 3 osastolla 3b20. Susanna Björklundin trendiluennot I love me -loungessa avaavat näyttelyn teemoja syvemmin:
– perjantaina 17.10. klo 16
– lauantaina 18. 10. klo 12
– sunnuntaina 19. 10. klo 12.30

Muotimessut on osa I love me -tapahtumakokonaisuutta, johon kuuluvat myös Kauneusmessut, Terveysmessut, Koru & kello sekä uusi Luonnollisesti-tapahtuma. I love me 17.–19.10. Messukeskuksessa Helsingissä.

Ohjelmatiedot löytyvät nettisivuilta osoitteesta www.iloveme.fi.

Linkit

About

Categories: Tapahtumat