I love me -kävijät ovat vastuullisia kuluttajia
c431c380-3b58-4583-ad13-a0fd13c2ef1c-main_image
Bodypainting-kilpailun aiheena oli “Satujen maailma”. Kuva: Messukeskus, I love me 2014.
Tänään päättyneillä I love me -messuilla oli esillä muotia, kauneutta, koruja ja terveyttä. Messujen aihepiireihin kuuluvat ekologiset ja eettiset yritykset sekä luomutoimijat oli koottu ensimmäistä kertaa yhteen, eli uuteen Luonnollisesti-tapahtumaan. Kävijöitä kiinnostivat messuilla etenkin kauneudenhoitotuotteet ja terveellinen ravinto.

Viikonlopun aikana järjestetty I love me -kokonaisuus eli Terveys, Kauneus, Muoti, Koru & Kello sekä Luonnollisesti kokosi alustavien tietojen mukaan noin 42 000 kävijää. He tutustuivat messuilla mm. kauneuden- ja hiustenhoitotuotteisiin sekä terveelliseen ravintoon ja luomuruokaan. Tapahtuman sisällöstä terveysluennot, maskeerauskilpailut, eri liikuntalajien näytökset sekä muotinäytökset olivat seuratuimpia ohjelmia.

Vastuullisuus vaikuttaa ostopäätöksiin

Messuilla tehdyn tutkimuksen mukaan kävijöitä kiinnostaa tuotteiden raaka-aineiden alkuperä ja ekologisuus sekä valmistusprosessin vastuullisuus. Eri tuoteryhmistä ravinnon kohdalla nämä taustatekijät vaikuttavat eniten. Ekologisuus ja vastuullisuus vaikuttavat ruokaostoksissa ostopäätöksiin noin puolella kävijöistä. Kosmetiikan ja ihonhoitotuotteiden kohdalla noin kolmannes kävijöistä pohtii ostohetkellä ekologisuutta ja vastuullisuutta.  Vaatteiden osalta luku on vajaa viidennes. Luonnollisesti-tapahtuma tarjosi vaihtoehtoja vastuullisuutta peräänkuuluttaville kuluttajille.

Maskeeraajat kilpailivat messuilla

Messuviikonlopun aikana kilpailtiin maskeerauksen ja bodypaintingin SM-titteleistä. Bodypainting-kilpailun voitti kaksikko Tuula Ropponen ja Anette Paananen. Heidän työnsä”The art of love” oli kuvalliselta tarinankerronnaltaan moniulotteinen ja maalauksen kaikki yksityiskohdat kietoutuivat hyvin toisiinsa muodostaen yhtenäisen kokonaisuuden. Maskeerauksen SM-voittajaksi ammattilaissarjassa kruunattiin Jessica Rosenberg. Hänen työssään näkyi teknisesti taitavaa työskentelyä.

Vuoden 2014 maskitekopalkinnon sai Jaana Veronika Kuittinen, joka on mm. toiminut assistenttina bodypaintingin MM-kilpailussa kultaa napanneelle Riina Laineelle.

Messuilla kisattiin myös ripsi- ja kynsitaiteessa. Ripsipidennyksen SM-voittaja on Ira Virtanen. Kynsikilpailussa SM-kultaa jaettiin useissa eri sarjoissa. Voittajia olivat Katja Vähäkuopus (geelikynnet), Krista Mikkeli (akryylikynnet ja valokuva-sarja), Mervi Jaala (geelilakkauskoristelu) sekä Olga Rinkinen (stiletti).

I love me -tapahtumakokonaisuutteen kuuluvat Terveysmessut, Kauneusmessut, Muotimessut, Koru & kello sekä Luonnollisesti. Seuraavan kerran tapahtumat järjestetään 16.-18.10.2015.

Tämän syksyn seuraavat tapahtumat Messukeskuksessa ovat Helsingin Kirjamessut, Musiikkimessut sekä Viini, ruoka & hyvä elämä, jotka kaikki järjestetään 23.-26.10.

Tutkimustulokset: TNG Gallup Media, I love me -kävijätutkimus, otos 300 messukävijää ajalla 17.-19.10.

Linkit

About

Categories: Tapahtumat