Novita toi käsityön nousukauteen Suomivillan

suomivilla_065_low

Novitalla on ollut pitkäaikainen haave suomalaisen villan käyttämisestä käsityölangoissaan. Edellisen kerran suomalaista villaa on ollut Novita Ajaton -langassa 1978, kun Novita täytti 50 vuotta. Syksyllä 2014 Novitan lankavalikoimaan tulee Suomivilla – Finnish wool, joka on 100 %:sta suomalaista villaa.

Suomalaisen villan käyttäminen Novita-langoissa ei ole ollut mahdollista vuosikymmeniin, koska sitä ei ollut tarjolla riittäviä määriä ja lisäksi lyhytkuituisuutensa vuoksi lanka on ollut vaikeaa kehrätä.

– Kehruukoneiden kehittymisen myötä sekä saatuamme käyttöömme riittävän suuren määrän suomalaista villaa, oli Novitan mahdollista saada valikoimiinsa vuosikymmenten tauon jälkeen lanka, joka on suomalaista villaa
, kertoo toimitusjohtaja ja omistajaperheen jäsen Daniela Yrjö-Koskinen.

Lampaanvillat suomalaisilta tiloilta

Villat Suomivilla-lankaan on kerätty lammastiloilta ympäri Suomen. Suomivilla on pääasiassa suomenlampaan villaa. Suomalaisilla lammastiloilla on muitakin lammasrotuja – kuten kainuunharmaita, siksi Suomivillan joukossa on pieniä määriä myös muiden kuin suomenlampaiden villaa. Suomenlampaan villa on pehmeää, kevyttä, kiiltävää, ja kiharaa. Kiharuus tuo lankaan joustoa ja kestävyyttä.

Suomenlammas on kotimainen alkuperäisrotu, joka on saanut nykymuotonsa satojen vuosien kuluessa. Nämä eläimet ovat osa historiaamme ja kulttuuriperintöämme. Suomivillasta valmistettu tuote säilyy kauniina vuosikausia, ellei vuosikymmeniä. Villa on uusiutuva luonnontuote, joka päätyy elinkaarensa päässä takaisin luonnon kiertokulkuun.

Keskivahvan, 3-säikeisen uutuuslangan värikartassa on viisi kaunista ja luonnollista sävyä. Värjäämättömän Suomivillan sävyt on saatu aikaan erivärisiä lampaanvilloja sekoittamalla. Tiheys on sama kuin Novita 7 Veljestä -langalla, joten Suomivillalle voidaan käyttää samoja neuleohjeita. Suomivilla ei ole sukkalanka: unisukkia siitä voi kyllä neuloa. Suomivilla soveltuu erinomaisesti myös huovutukseen: huovuttaa voi käsin tai pesukoneessa.

Novita Suomivilla

About

Categories: Novita, Yleiset Uutiset