Kirsti Doukasista Kalevala Korun muotoilujohtaja

print_spL1UcN8Li

 

Kirsti Doukasista Kalevala Korun muotoilujohtaja

Kalevala Koru linjaa muotoilustrategiaansa ja on uutta strategiaa toteuttamaan kutsunut muotoilujohtajaksi Kirsti Doukasin. Doukas on taiteen maisteri ja kultaseppä, ja hänet on palkittu mm. muotoilun valtionpalkinnolla.

Kalevala Koru profiloi jatkossa kaksi erityyppistä korumallistokokonaisuutta – perinteiset ja tutut klassikot sekä nykymuotoilijoiden suunnittelun. Modernin muotokielen kehittäjäksi yhtiö on kutsunut Kirsti Doukasin, joka joitain vuosia sitten toimi Kalevala Korun pääsuunnittelijana ennen freelancerin uraansa. 

– Kirsti Doukas oli luonteva valinta muotoilujohtajaksemme, onhan hän nainen tunnetuimpien nykykorujen kuten Vanamon ja Naisen äänen takana. Kirsti Doukas on lahjakas, näkemyksellinen ja tinkimätön muotoilun ammattilainen, joka 1990-luvulla lähti rohkeasti uudistamaan siihen asti varsin perinteisenä pidettyä Kalevala Koru -mallistoa, toteaa Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen.

Muotoilujohtajan tehtävä on Kalevala Korussa uusi. Yritys on solminut Kirsti Doukasin kanssa yhteistyösopimuksen ja hän jatkaa edelleen myös itsenäisenä yrittäjänä ja korumuotoilijana. 

– Kalevala Korun vahvuus ja kilpailutekijä on aina ollut rohkea ja omaleimainen muotoilu. Nyt haluamme entisestään vahvistaa sitä. Kirsti Doukasin huomattavat ansiot korusuunnittelijana osoittavat, että hän on meille oikea henkilö visioimaan sitä, mihin suuntaan Kalevala Korun muotoilua kehitetään seuraavaksi siten, että se puhuttelee myös uusia sukupolvia ja korunystäviä, jatkaa Huuhtanen.

Kirsti Doukas on yksi Suomen tunnetuimpia korumuotoilijoita. Vuonna 1999 hänelle myönnettiin Vuoden Kultaseppä-nimitys ja vuonna 2006 hän vastaanotti muotoilun valtionpalkinnon huomattavista ansioistaan korumuotoilijana.

– Minulle hyvä muotoilu on korkeatasoista, tunnistettavaa ja yksityiskohdissaankin hyvin perusteltua. Kalevala Korun mallistotyössä tärkeää on myös tarinoiden tekeminen näkyviksi. Brändilupaus – astu tarinaan – tarkoittaa muodon lisäksi korun kantamaa syvempää merkitystä. Odotan innolla uutta muotoilujohtajan tehtävää Kalevala Korussa, toteaa Kirsti Doukas.

Uusi muotoilujohtaja kehittää suunnittelutyötä yhteistyössä muiden Kalevala Korulle suunnittelevien korumuotoilijoiden kanssa. 

– Tehtäväni muotoilujohtajana on tehdä mallistolinjaukset ja vahvistaa entisestään muotoilun strategista roolia Kalevala Korussa. Muotoilijayhteistyö on keskeinen osa työtäni. Näen muotoilijan alansa asiantuntijana ja tiimityöskentelijänä osana Kalevala Koru-yhteisöä. 

Kirsti Doukasin kokeellinen Dekadenz 3D-korumallisto esillä Kalevala Korun myymälässä (os. Pohjoisesplanadi 25-27, Helsinki) jouluun asti.

About