Vero Moda, Only, Jack&Jones sekä monet muut Bestseller-yhtiön vaatemerkit sitoutuivat turkittomuuteen

2014-11-24 15_53_24-Consumers For A Fur Free Society _ Home

Vaate- ja muotialan jättiläinen Bestseller on allekirjoittanut turkittomuuteen sitovan sopimuksen kansainvälisen Fur Free Alliancen (FFA) kanssa. Tanskalainen Bestseller on eräs Euroopan suurimmista vaatealan yhtiöistä. Fur Free Alliancen sekä Bestsellerin sopimus on merkittävä voitto eläimille ja eläinten oikeuksien puolustajille ympäri maailman. Animalia on FFA:n jäsenjärjestö Suomessa.

Tanskalainen Bestseller omistaa noin 20 brändiä, joista Suomessa tutuimpia ovat muun muassa Vero Moda, Vila, Only sekä Jack & Jones. Yrityksen tuotteita myydään yli 15 000 vaatekaupassa ympäri maailman.

– Animalia sekä kansainvälinen Fur Free Alliance ovat riemuissaan saadessaan näin ison toimijan sitoutumaan turkittomuuteen. Olen vakuuttunut, että yhä useammat vaate- ja muotialan yritykset tulevat sitoutumaan turkittomuuteen lähivuosina, kommentoi Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara.

Sopimuksen allekirjoittamalla Bestseller virallistaa sitoutumisensa turkittomuuteen.

– Bestseller on ollut turkiton yritys yli kymmenen vuotta. Olemme iloisia ja ylpeitä turkittomuudesta, ja asiakkaamme arvostavat sitä. Siksi on luonnollista, että sitoudumme myös virallisesti turkittomien vaateliikkeiden ohjelmaan, kommentoi Bestsellerin yhteiskuntavastuujohtaja Katrine Milman.

Suomessa Animalia kampanjoi parhaillaan yhdessä kymmenien tunnettujen suomalaisten kanssa turkistarhattoman Suomen puolesta. Eläineettisiin kulutusvalintoihin kannustava kampanja on näkynyt syksyllä muun muassa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä sekä verkossa. Kampanjan julkkistukijoita ovat muun muassa Michael Monroe, Anna Abreu, Ilkka Villi, Mirja Pyykkö, Herra Ylppö, Syksy Räsänen, Jaakko Hämeen-Anttila, Stefan Lindfors, Meeri Koutaniemi sekä kymmenet muut.

– Jokainen voi vaikuttaa omilla valinnoillaan turkiseläinten puolesta. Esimerkiksi talvitakit, joissa on turkista hupunreunuksissa, kannattaa jättää ostamatta. Vaateostokset kannattaa keskittää myymälöihin, jotka ovat sitoutuneet turkittomuuteen. Pidämme niistä yllä luetteloa osoitteessa turkittomatliikkeet.fi, kertoo Salla Tuomivaara.

Lisätiedot:

Bestseller on tuorein yli 300 vaateyrityksestä, jotka ovat sitoutuneet turkittomuuteen. Muita turkittomuuteen sitoutuneita vaatealan yrityksiä ovat mm. Zara, H&M, Zalando ja Seppälä. Animalian ylläpitämä luettelo Suomessa toimivista turkittomista liikkeistä osoitteessa www.turkittomatliikkeet.fi

Turkittomuuteen sitoutuneet Bestsellerin brändit: Jack & Jones, Jacqueline De Yong, Junarose, Little Pieces, LP Boys, Mamalicious, Name It, Name It Limited, Noisy May, Object Collectors Item, Only, Only & Sons, Only Play, Outfitters Nation, Pieces, Produkt, Selected, Vero Moda, Vila, Y.A.S

About

Categories: Yleiset Uutiset