Suomen Kelloseppäliitto: Vuoden Kultaseppä 2015 Heikki Hartikainen

91105672-64b6-4409-8ae4-930a3f2b1b55-main_image

Suomen Kultaseppien Liitto ry. on vuodesta 1987 vuosittain nimennyt Vuoden Kultasepän. Vuoden Kultasepäksi nimetään henkilö, joka tunnetaan etevänä kulta- tai hopeaseppänä ja on työskennellyt alalla vähintään viisi vuotta tai jolla on muita erityisiä ansioita kultasepänalalla.

Vuoden Kultasepäksi 2015 valittiin Taidekaivertajamestari Heikki Hartikainen Kuopiosta s. 1961.

Heikki Hartikainen on työskennellyt Saurum Osakeyhtiön palveluksessa vuodesta 1986 ja hän vastaa tällä hetkellä Lumoava-tuotemerkin tuotekehityksestä. Lumoava-tuotemerkin lanseerauksesta vuonna 2008 Heikki Hartikainen on alusta asti ollut mukana luomassa korubrandia yhtenä kolmesta alkuperäisestä suunnittelijasta.

”Omaa muotokieltäni voisi kuvata sanoilla käytännöllinen, puhdaslinjainen ja ajaton. Inspiraatio uuden tekemiseen noudattelee samaa kaavaa ja saatankin pyöritellä ideaa kauan ennen kuin pääsen siitä eteenpäin. Näin ollen työpöydälläni vallitsee hallittu kaaos. Mielestäni yhdistämällä selkeitä viivoja ja kaaria muodostuu hienoja muotoja ja pintoja. Käytän malleissani levytekniikkaa jos se on vain suinkin mahdollista.

Jalometalli on materiaalina arvokasta ja levytekniikka antaa mahdollisuuden suurempiin ja todella laadukkaisiin ratkaisuihin jotka muilla valmistusmenetelmillä ovat jopa mahdottomia toteuttaa. Olen saanut työskennellä kauan alalla olleiden kanssa ja heidän kokemuksensa siitä on ollut minulle hieno oppimisen paikka.

Kiiltävät ja harjatut pinnat sekä näiden yhdistelmät ovat aina kiehtoneet minua. Pelkästään hopean väri on inspiroivaa valoineen ja varjoineen Hopean edut materiaalina tulevat juuri näin parhaiten esille.

Pelkistetty ja moderni muoto on aina ajaton myös käyttäjälle!”, Heikki Hartikainen kertoo.

About