Kosmetiikkajätti Chanelin suomalainen markkinoija laajentui kampaamoalalle

Four_Reasons_group

Suomalainen monialainen konserni, Oy Transmeri Group Ab, on ostanut kampaamoalan tuotteita valmistavan ja maahantuovan Miraculos Oy:n koko osakekannan. Kampaamoalalle laajentuva Transmeri-konserni on toiminut entuudestaan vähittäiskaupan merkittävänä tavarantoimittajana kosmetiikka-, päivittäis- ja urheiluvaatekategorioissa kansainvälisillä brändeillä, kuten Chanel, SC Johnson ja Craft.

Miraculos Oy on vuonna 1997 perustettu suomalainen kampaamoalan yritys, jonka liikevaihto on 12 miljoonaa euroa.  Yritys markkinoi ammattikäyttöön suunnattuja hiustenhoitotuotteita KC Professional -tuotesarjassa, johon kuuluvat Four Reasonsin lisäksi No Nothing Very Sensitive ja Color Mask –tuotteet. Miraculoksen tuotteet ovat Transmerille tuttuja jo entuudestaan, sillä KC Professional -sarjan shampoita ja hoitoaineita kehitetään ja valmistetaan sen omalla tehtaalla, Vantaalla.

Miraculos liitetään Transmeri Group -emoyhtiön itsenäiseksi tytäryhtiöksi, jonka toiminta jatkuu kaupan jälkeen ennallaan. Miraculoksen työntekijät jatkavat nykyisissä tehtävissään ja yhtiön perustaja, Markku Hakala, jatkaa yhtiön toimitusjohtajana.

Hakala näkee omistajan vaihdoksen luonnollisena jatkumona yritysten pitkään jatkuneelle kumppanuudelle.

– Olemme tehneet Transmerin kanssa yhteistyötä ja rakentaneet luottamusta jo 10 vuotta. Miraculoksen tulevaisuus on vahvoissa käsissä suomalaisessa, leveäharteisessa perheyrityksessä, toimitusjohtaja Hakala kommentoi.

Transmeri-konsernin liikevaihto on noin 183 miljoonaa euroa (v. 2013), ja se työllistää 540 henkilöä. Omistajaperheen, Didrichsenien, nuorin sukupolvi on sitoutunut perheyhtiön jatkamiseen ja tutustuu liiketoimintojen johtamiseen hallitustyöskentelyn kautta. Vakavaraiselle perheyhtiölle yritysostot ovat luonteva osa kasvustrategiaa, jolla pyritään entistäkin merkittävämmäksi kaupan alan toimijaksi.

– Vaikeassa markkinatilanteessa vakavaraisuus on yhtiömme suuri voimavara. Haemme aktiivisesti lisävolyymiä potentiaalisista yritysostokohteista. Tulemme myös jatkossa panostamaan vahvasti omiin suomalaisiin brändeihimme, joihin saimme nyt Miraculoksen tuoteportfoliosta merkittävää vahvistusta, kertoo konsernin toimitusjohtaja Kari Leimola.

About

Categories: Chanel, Kosmetiikka