Seppälä siirtyy kotimaiseen perheomistukseen – toimitusjohtaja Eveliina Melentjeffistä omistaja

16400806702_1f65aa64cc_z

Stockmann on allekirjoittanut aiesopimuksen tytäryhtiönsä Seppälä Oy:n myynnistä Seppälän nykyiselle toimitusjohtajalle Eveliina Melentjeffille ja hänen miehelleen Timo Melentjeffille. Suomen laajimman muotiketjun liiketoimintaa kehitetään jatkossa kotimaisin voimin. Tavoitteena on kääntää Seppälä uuteen nousuun uudistamalla tarjontaa ja keskittymällä kotimarkkinoihin.

Yksi Suomen perinteikkäimmistä vaateliikkeistä kääntää historiassaan jälleen uuden sivun. Seppälän omistava Stockmann on allekirjoittanut aiesopimuksen tytäryhtiönsä myynnistä management buyout -kauppana Seppälän nykyiselle toimitusjohtajalle Eveliina Melentjeffille ja hänen miehelleen Timo Melentjeffille. Kauppa tapahtuu 1.4.2015 ja se kattaa Seppälän 82 myymälää Suomessa ja 20 myymälää Virossa.

Yrityskaupalla varmistetaan, että Seppälällä on sitoutunut omistaja, jonka on mahdollista keskittyä täysin Seppälän toiminnan kehittämiseen. Eveliina Melentjeff on toiminut Seppälän toimitusjohtajana joulukuusta 2013 lähtien. Hänellä on 20 vuoden kokemus johtotason tehtävistä Stockmannilla niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Melentjeffin johdolla yli 80-vuotiaan Seppälän tarjontaa uudistetaan ja toiminnan keskiöön nostetaan suomalainen asiakas.

Muotiketju siirtyy kaupan myötä perheomistukseen, sillä Eveliina Melentjeff ostaa yrityksen yhdessä rahoitusalalla toimivan miehensä Timo Melentjeffin kanssa.

”Olen vakuuttunut, että Seppälä on mahdollista kääntää nousuun ja teen kaikkeni sen eteen. Nyt pystymme täysin keskittymään ketjun kehittämiseen kotimarkkinoilla. Kotimaisuudessa on Seppälän voima: tarjoamme suomalaisten suunnittelijoiden tekemää muotia, joka näyttää ja tuntuu hyvältä päällä”, Seppälän toimitusjohtaja Eveliina Melentjeff toteaa.

Seppälän myymäläverkostossa jatkossa 82 myymälää Suomessa ja 20 Virossa

Joulukuussa 2014 päättyneiden yhteistoimintaneuvotteluiden jälkeen Seppälä päätti 41 myymälän sulkemisesta Suomessa vuoden 2015 aikana. Myymälöiden henkilöstömäärä vähenee noin 200 työntekijällä. Lisäksi Latviassa, Liettuassa ja Venäjällä sijaitsevat myymälät suljetaan.

”Henkilöstön ja myymälöiden vähentäminen oli raskas päätös, mutta se oli edellytys sille, että voimme turvata Seppälän toiminnan jatkamisen. Meillä on Suomessa ja Virossa yli 100 myymälää ja työllistämme näissä kahdessa maassa 600 henkilöä. Yhdessä näiden työlleen sitoutuneiden muodin ja suomalaisen tyylin asiantuntijoiden kanssa viemme Seppälää eteenpäin”, toimitusjohtaja Eveliina Melentjeff sanoo.

About