Sovellus auttaa erottamaan aidon muotituotteen piraatista

sovellus_auttaa_erottamaan_aidon_muotituotteen_piraatista_articleimage_2010

Aito vai väärä Vuitton? Muodin verkkokauppapaikka kertoo kehittäneensä sovelluksen joka auttaa tunnistamaan väärennetyn merkkituotteen aidosta.

Väärennettyjen muotituotteiden tunnistaminen on vaikeaa. Väärentäjät käyttävät vakuuttavia logoa, samankaltaisia ompeleita ja jopa kohtuullisen laadukasta nahkaa. Kuluttajan on tunnettava tuotetta tarkkaan voidakseen päätellä, onko se aito vai ei. Varsinkin nettikaupoissa tunnistaminen on vaikeaa, ja niitä on hankala valvoa.

Nettimyyntitori Trendsales on julkaissut sovelluksen, joka opettaa tunnistamaan aidon tuotteen. Sovelluksessa on oppaita, joissa on kuvia merkkilaukuista, aurinkolaseista ja kengistä sekä vertailukuvia jäljennöksistä.

Väärennetyistä tuotteista haittaa, jopa vaaraa

Väärennetyissä muotituotteissa on usein esimerkiksi haitallisia kemikaaleja tai osia, jotka eivät kestä käytössä. Lisäksi ne vahingoittavat brändiä.

Vuonna 2013 tullit EU-alueella pysäyttivät lähes 36 miljoonaa väärennettyä tuotetta. Vaatteita niistä oli runsas 12 prosenttia, kerrotaan tullista. Arvion mukaan 100 000 työpaikkaa menetetään tuoteväärennösten takia pelkästään EU:n alueella.

About

Categories: Trendsales