Ensimmäistä kertaa Porin SuomiAreenalla – Suomalaisen muodin kesänäytös

722bb8bc-bce9-4ac3-8802-9b781ae874ff-main_image

Suomalainen muoti on kansainvälisessä nosteessa. Suomen Tekstiili & Muoti ry järjestää Porin SuomiAreenan yhteydessä muotinäytökset, joiden teemana on Puutarhajuhla torstaina 16.7.2015 klo 11.15 ja 15.45. Näytöspaikkana on Raatihuoneen puiston Catwalk Purje.

Tekstiili- ja vaatetusala työllistää Suomessa edelleen n. 7000 henkilöä – mm. suunnittelussa, tuotekehityksessä, tuotannossa, myynnissä ja markkinoinnissa. Vahvat suomalaiset yritykset ja osaavat ammattilaiset vievät toimialaa eteenpäin.

’’Muotiala on maailman kolmanneksi suurin toimiala. Myös tekniset tekstiilit, sisustustekstiilit, puettava teknologia ja uusien kuitujen kehittäminen ovat hyviä esimerkkejä koko tekstiili- ja vaatetusalan laajuudesta. Suomalaisyrityksillä on huimat kasvumahdollisuudet’’, sanoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen.

904b9107-5f54-404b-b0b1-f905d11a433b (1) 976d7a3d-259b-4901-bf4a-2f0f86b1370f

Muotinäytöksissä esitellään läpileikkaus tämän päivän suomalaisesta muodista. ’’Haluamme tuoda esimerkkejä alan suomalaisista yrityksistä, joita jokainen voi omilla ostopäätöksillään tukea”, Auvinen lisää.

SuomiAreenan catwalkilla nähdään 50 asukokonaisuutta kesän ja tulevan syksyn mallistoista stailattuna yhdeksi näyttäväksi kokonaisuudeksi. Asuja esittelevät mm. kansanedustajat, päättäjät ja vaikuttajat. Näytökset juontaa Maria Veitola, tuottaa Marjo Kuusinen ja stailaa Annette Heiskanen.

Tapahtumassa mukana: Aïno, Andiata, Annikki Karvinen, Arela, Erja Raittinen, Flagmore, Flare Trading, Formal Friday, FRENN, Halti, Image Wear, Joutsen, Jukka Rintala, Karjalan Puku, Liisa Riski, Lille, Luhta, Makia, Muotikuu, Nanso, Noolan, ONAR, Promise, Pure Waste, Ril’s, Rosafox, Sukkamestarit, Turo, Veniz, Voglia ja Your FACE.
Kengät, korut ja asusteet: Aarikka, Kuula + Jylhä, Lumi Accessories, Minna Parikka, Saint Vacant, Terhi Pölkki.

Muotinäytös on osa Suomen Tekstiili & Muoti ry:n 110-vuotisjuhlan tapahtumia.

Kuvat: Diana Luganski

About