Finlayson avaa myymälän Ruotsiin lähes kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen – osa tuotoista pakolaiskriisin hoitoon

92c92ad703230082_800x800ar

Vuonna 2014 uuteen omistukseen siirtynyt Finlayson avaa ensimmäisen myymälänsä ulkomailla lähes kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen. Suomessa yhteiskunnallisista kannanotoistaan tunnettu yritys uskoo samaan reseptiin myös Pohjoismaiden markkinoilla. Kymmenen prosenttia Tukholman popup-myymälän tuotosta lahjoitetaan YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:lle.

Tukholman Passagen-ostoskeskuksessa maanantaina 23.11. avautuva popup-myymälä on Finlaysonin ensimmäinen myymälä Ruotsissa sitten 1980-luvun. NK-tavaratalon yhteyteen aukeava myymälä palvelee kuluttajia vähintään kolmen kuukauden ajan. Finlaysonin liiketoiminta on kehittynyt tänä vuonna positiivisesti. Nyt kasvua haetaan myös viennistä – vastuullisuutta unohtamatta.

”Finlayson on perustamisestaan lähtien ollut avoin, rohkea ja kansainvälinen yritys. Pakolaiskriisi on tällä hetkellä suurin Eurooppaa koskettava kriisi, ja haluamme tehdä osamme tilanteen helpottamiseksi. Suomessa lahjoitimme 5 000 uutta lakanaa vastaanottokeskuksiin ja haluamme jatkaa auttamista sekä paikallisesti että Ruotsin myymälän tuotoilla myös laajemmin eurooppalaisella tasolla. Ruotsissa on kuluvana syksynä keskusteltu suomalaisten vastuunkannosta – tämä on meidän tapamme osoittaa, että suomalaisetkin välittävät,” kommentoi Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila.

90d39459a856394e_800x800ar

a95c3f3521818039_800x800ar

Tukholman myymälä on vasta alkua – lisää vientiavauksia tulossa

Finlaysonilla on yksi laajimmista kuosivalikoimista ja pitkät perinteet pohjoismaisilla tekstiilimarkkinoilla. Sen kuosit tunnetaan Ruotsissa, mutta moni ei osaa yhdistää kuoseja valmistajaan. Finlayson on toiminut Ruotsissa aiemminkin, viimeksi 1980-luvulla. Nyt tavoitteena on vallata pysyvä jalansija länsinaapurissa ja muissa Pohjoismaissa.

”Suomalainen design kiinnostaa Ruotsissa ja kiinnostus on kasvussa myös maailmalla. Teettämämme markkinatutkimuksen mukaan 40 prosenttia ruotsalaisnaisista haluaisi ostaa Finlaysonin tuotteita. Popup-myymälän lisäksi teemme yhteistyötä jälleenmyyjien, kuten Pohjoismaiden suurimman lastentarvikeverkkokauppa Lekmerin kanssa. Pitkällä aikavälillä tavoitteena on avata omia myymälöitä. Sata vuotta sitten Finlaysonin liikevaihdosta 90 prosenttia tuli viennistä, tällä hetkellä alle kymmenen prosenttia. Uuden strategian mukaisesti kasvatamme maltillisesti viennin osuutta,” kommentoi Finlaysonin viennistä vastaava johtaja Risto Voutilainen.

Finlaysonin popup-myymälä avautuu Tukholmassa 23.11. ja palvelee kuluttajia Passagen-ostoskeskuksessa NK-tavaratalon yhteydessä vähintään kolmen kuukauden ajan.

About

Categories: Finlayson