Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK: HAMKin opiskelijoiden muotinäytös oli täynnä tunnelmaa, trendejä sekä tyylikkyyttä

camouflage-mallistoa

Kuvassa Nina Alangon Camouflage-mallistoa.

Hämeen ammattikorkeakoulun muotoilun koulutusohjelman jalkine- ja vaatetusopiskelijoiden järjestämässä W14-muotinäytöksessä 15.5.2014 Kattilahallissa Helsingissä nähtiin muotialan tulevaisuudenlupauksien suunnittelemia kenkiä, asusteita sekä vaatteita.

Kyseessä on perinteinen kolmannen vuosikurssin opiskelijoiden järjestämä muotinäytös, jossa tänä vuonna mukana oli 34 opiskelijaa omine mallistoineen. Muotinäytöksen suunnittelu, toteutus ja järjestelyt ovat osa opiskelijoiden syventäviä pääaineopintoja, eli niistä kertyy myös opintopisteitä.

Itkua, raivoa ja naurua

Vaatetusta pääaineenaan opiskelija Miisa Asikainen esitteli muotinäytöksessä Future Visions -nimeä kantavan mallistonsa.

– Mallistoni on avaruushenkinen, ja siinä on käytetty paljon metallinhohtoa. Olemme työstäneet mallistoja ja muotinäytöstä koko kevään ajan erittäin intensiivisesti. Välillä projekti on ollut hermoja raastavaa, mutta samalla myös kaikista hienoin projekti koko opintojeni aikana. Muotinäytöksen jälkeen viemme mallistot showroomille, josta niitä voivat eri tahot lainata esimerkiksi tv-ohjelmiin ja kuvauksiin, kertoo Asikainen jatkosta.

Opiskelijoilla on ollut mahdollisuus ulkoistaa mallistojen valmistusta, mutta esimerkiksi jalkinepuolta opiskeleva Jenni Valtee on suunnittelun lisäksi toteuttanut Gleam-mallistonsa kengät ja asusteet itse. Valteen malliston inspiraationa on toiminut hänen opiskelijavaihtonsa Walesissä.

– Mallistoni rakentuu aidosta nahkasta sekä puusta. Mallistoa luodessani olen tutkinut valon käyttäytymistä eri materiaaleilla ja pyrin luomaan näyttäviä kokonaisuuksia. Kokonaisuutena mallisto- ja muotinäytösprojekti on ollut aivan mieletön. Se on sisältänyt itkua, raivoa ja naurua, toteaa Valtee juuri ennen muotinäytöksen alkamista ja kertoo, että seuraavan kerran itku tulee varmaan silloin, kun näkee oman mallistonsa catwalkilla.

Mallistoja moneen makuun

Mallit muotinäytökseen valittiin Kampin kauppakeskuksessa toteutetulla casting-tilaisuudella. Mukana oli kokeneiden mallien lisäksi myös esimerkiksi HAMKin omia opiskelijoita. Mallistoissa oli nuorten naisten vaatteiden ja asusteiden lisäksi vaatteita, asusteita ja kenkiä myös miehille, lapsille sekä hieman aikuisemmallekin kohderyhmälle. Myös tällä hetkellä pinnalla oleva sporttisuus näkyi osassa mallistoissa.

– Tulin katsomaan muotinäytöstä, sillä kaverini on yksi muotinäytöksen suunnittelijoista. Koko muotinäytös oli erittäin positiivinen yllätys! Mielenkiintoisia mallistoja löytyi vaate-, mutta myös jalkinepuolelta. Erityisesti mieleeni jäivät Noora Tuomisen sekä Heikka Rissasen mallistot, kertoo yleisössä istunut itse huonekalumuotoilu- ja myyntialalla työskentelevä Karri Koskelo.

Teksti ja kuva: Eveliina Toivonen

About