Suomalainen AM Natur sitoutui eläinkokeettomuuteen

11218218_917016975017908_930964888864216420_o

Suomalainen AM Natur sitoutui eläinkokeettomuuteen

AM Natur pääsi toisena suomalaisena kosmetiikkayrityksenä Animalian ylläpitämälle eläinkokeettoman kosmetiikan listalle. Yritys ei käytä tuotteidensa tai niiden ainesosien testaamiseen eläinkokeita.

”Luonnonkosmetiikan valmistajana meille on itsestään selvää, että valitsemme aina korkealaatuisimmat raaka-aineet. Niiden on oltava kaikin puolin ekologisia, eettisiä ja reilusti valmistettuja”, sanoo toimitusjohtaja Anna-Lena Karjalainen AM Naturista.

Pietarsaarelainen AM Natur valmistaa ekologisia ihonhoitotuotteita, joissa käytetään muun muassa tuoreita kylmäpuristettuja kasviöljyjä, yrttejä, merilevää, vitamiineja sekä mineraaleja.

Eläinkokeista luopuneet kosmetiikkayritykset käyttävät vain sellaisia raaka-aineita, joiden turvallisuus tunnetaan esimerkiksi pitkäaikaisen käytön perustella. Myös tietokoneanalyysien ja soluviljelmien keinoin voidaan tehdä eläinkokeetonta tutkimusta.

”Olemme Animaliassa erittäin iloisia, että AM Natur halusi liittyä eläinkokeettomien kosmetiikkatuotteiden standardiin ja avasi toimintansa riippumattomalle tarkastukselle. Usein yritykset kyllä ilmoittavat toimivansa eläinkokeettomasti, mutta todellisuudessa vasta auditointi todistaa kuluttajille, että näin todella on”, eläinsuojeluasiantuntija Laura Uotila Animaliasta toteaa.

Animalia ylläpitää yhdessä eurooppalaisten ja amerikkalaisten eläinsuojelujärjestöjen kanssa kansainvälistä standardia eläinkokeettomalle kosmetiikalle ja kodinkemikaaleille. Standardiin sitoutuneiden yritysten koko tuotantoprosessi valvotaan ulkopuolisen auditointiyrityksen taholta niin, että eläinkokeettomuus varmistuu sekä ainesosien että lopputuotteiden osalta.

Kosmetiikkadirektiivi kieltää kosmetiikan eläinkokeet sekä eläinkokeilla testatun kosmetiikan myynnin EU:n jäsenmaissa. Kiellon valvonta on kuitenkin puutteellista EU-alueelle tulevien tuotteiden tarkastusten osalta. Siksi eläinkokeettoman kosmetiikan listaa tarvitaan yhä.

Eläinkokeettoman kosmetiikan lista: animalia.fi/kosmetiikkalista

http://amnatur.fi/shop/

About

Categories: AM Natur