Muotoilun opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat päiväkotiin roolivaatteita

kadonnutlapsi-2 peter-pan

Kuvat: Emmi Kiskonen

Hämeenlinnan Liivuoren päiväkodin lapset saavat käyttöönsä 32 upouutta ja varta vasten heille suunniteltua satuihin perustuvaa roolivaatteita leikkeihinsä. Roolivaatteet ovat syntyneet HAMKin muotoilun vaatetuspuolen opiskelijoiden työelämäprojektina päiväkodin toimeksiantamana.

Kapteeni Koukkuja sekä Mörkyleitä

Satulaatikko-nimessä projektissa opiskelijat Amanda Takala, Emmi Kiskonen, Miisa Palvanen, Linnea Laukkanen, Aino Käki sekä Anna Lyra valitsivat kaksi satua, joiden perusteella he suunnittelivat lapsille uusia roolivaatteita. Saduiksi valikoituivat perinteisempi Peter Pan sekä tuoreempi lasten suosikki Mörkyli. Uusien roolivaatteiden avulla lapset voivat pukeutua esimerkiksi Kapteeni Koukuksi, Helinä-keijuksi, Mörkyliksi tai erilaisiksi eläimiksi.

– Vaikka roolivaatteet pohjautuvatkin näihin satuihin, niin on ne suunniteltu siten, että lapset voivat kehittää niistä omia leikkejään, eivätkä ne ole sidottuja tiettyihin satuihin. Luovutamme myös vaatteiden kaavoja päiväkodin vanhempainyhdistykselle, jotta he voivat halutessaan valmistaa lisää vaatteita, kertoo Miisa Palvanen.

Pienellä budjetilla luovuus kukkii

Budjetti koko Satulaatikko-projektin toteuttamiseen oli todella pieni. Tästä johtuen luovuutta päästiin käyttämään jo materiaalivalinnoissa. Kankaita löytyi koulun, opiskelijoiden ja päiväkodin varastoja penkomalla, mutta paljon hyödynnettiin myös poistotekstiilejä. Projektiin kuului vaatteiden suunnittelu, kaavoitus ja toteutus.

– Tärkeä osa suunnittelijan ammattitaitoa on valita materiaalit viisaasti. Teimme vaatteita ikähaitarille 3-6 vuotiaat, joten kootkin olivat vaihtelevia. Päiväkodin henkilökunnalta saatu palaute oli vilpittömästi ihastunutta, lasten palautteen pääsemme näkemään sitten vasta luovutustilaisuudessa.  Projekti oli mielenkiintoinen, sillä pääsimme toteuttamaan aivan koko prosessin itse, tiivistää projektipäällikkönä toiminut Emmi Kiskonen.

About

Categories: Yleiset Uutiset