Rohkeaa suomalaista korumuotoilua Tukholmassa

radius_kuva1

Christine Jalion kaulakoru, Past, Loss, Future 5, materialit SilkClay ja hopea, 2015.

Lahden ammattikorkeakoulu ja Muotoilu- ja taideinstituutin korumuotoilun pääaine järjestävät yhteistyössä  Finlandsinstitutetin kanssa korunäyttelyn Tukholmaan keväällä 2016. Näyttely tuo esiin rohkeaa, modernia ja taidokasta suomalaista korumuotoiluosaamista. Lahti, LAMK Oy ja Muotoilu- ja Taideinstituutti ovat näyttelyn kantava teema ja ne toimivat ammatillisesti merkittävänä kiintopisteenä näyttelyyn osallistuville. Näyttelyn työryhmänä toimii kolmannen vuosikurssin opiskelijat Saimi Joutsi, Marika Tiukkanen ja Mikaela Wassmund.

Näyttelyssä esitellään kiinnostavia esimerkkejä tämän päivän suomalaisesta korumuotoilusta, jolle on ominaista kekseliäät yksityiskohdat ja mielenkiintoiset materiaalivalinnat. 34 osallistujan kokoonpano muodostuu korumuotoiluopiskelijoista ja –opettajista sekä oppilaitoksesta valmistuneista, Lahdessa toimivista alan ammattilaisista.

radius_kuva2

Saimi Joutsin kasvokorusarja, Shedding the Ennui, käsittelee ihmisen haurautta ja uusiutumiskykyä.

radius_kuva3

Tua Marikan sormus, Crevasse, on työ sattumanvaraisuuksista ja kauneuden löytämisestä epätäydellisyydestä.

Näyttelyn avajaiset ovat 8.4.2016 ja työt ovat esillä Finlandsinstitutetin talvipuutarhassa 9.4.-11.5.2016.

Näyttelyn avajaispäivänä Finlandsinstitutetissa järjestetään myös LAMKin Muotoilu- ja taideinstituutin ylemmän ammattikorkeakoulun ja Lahden kaupungin järjestämä kaupunkimuotoilua koskeva seminaari. Näyttelyn avajaiset toimivat samalla seminaarin oheistapahtumana.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin 8.4.2016 klo 16.00.

Näyttely esillä Finlandsinstitutetin talvipuutarhassa, Snickarbacken 4, Tukholma, 9.4.-11.5.2016

Aukioloajat: ti 10-18, ke – to 12–18, pe – la 11–15, su – ma suljettu

About

Categories: Korut