S-ryhmä julkaisee maahantuomiensa vaatteiden tehdaslistan

bfd0a36f1d50d6d7_800x800ar

S-ryhmä julkaisee vaatevallankumouksen hengessä vaatteiden omaa maahantuontia koskevan tehdaslistan. Sunnuntaina 24.4. tulee kuluneeksi kolme vuotta siitä kun Rana Plazan vaatetehdas romahti Bangladeshissa. Vaatevallankumousviikon tarkoituksena on lisätä vaateteollisuuden vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä.

S-ryhmässä tehdään jatkuvaa työtä toimitusketjun vastuullisuuden varmistamiseksi. Kaupalle olennaista on yhteistyö tavarantoimittajien kanssa. Yksi tärkeimmistä keinoista on tehdasauditoinnit. Auditoinneilla tarkastetaan muun muassa millaisissa työolosuhteissa työntekijät työtään tekevät.

Muita keinoja ovat esimerkiksi jäljitettävyys- ja vastuullisuusselvitykset sekä vierailut tavarantoimittajien luona. Vierailut antavat ensikäden tietoa tuotanto-olosuhteista.

Prismoissa ja Sokoksissa* myytävien vaatteiden omaa maahantuontia koskeva tehdaslista löytyy S-kanavalta .

*Sokosten osalta lista täydentyy muutamalla tehtaalla, kun saamme tavarantoimittajalta varmistettua luvan julkaisuun. Päivitykset tehdään S-kanavalta löytyvään listaukseen.

About

Categories: Yleiset Uutiset