Suomalaisten korumuotoilijoiden kärkikaarti yhteistyöhön Kalevala Korun kanssa

c2c9d68c-1075-4c6e-84b0-48d68c54f910-main_image

Pohjoinen valo -teema tulkitaan kotimaisen jalokiven kautta. Suomen suurin korualan yritys valmistautuu ensi vuoden 80-vuotisjuhlaansa jo nyt. Mukaan kutsutuille kahdeksalle muotoilijalle on kullekin annettu inspiraation lähteeksi harvinainen suomalainen jalokivi – Luumäen berylli.

– Omistamme kokoelman harvinaisia kotimaisia jalokiviä, ja juhlavuoden teemaa pohdittaessa tuntui oikealta luoda uusi ja uniikki korukokoelma juuri näistä harvinaisuuksista. Kokoelman arvoa lisää se, että kaikki kahdeksan korumuotoilijaa, jotka kutsuimme suunnittelutyöhön, myös ottivat haasteen vastaan. Luvassa on varmasti hyvin erilaisia, mutta mielenkiintoisia ja ainutlaatuisia tulkintoja Pohjoisen valon teemasta, ennustaa Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen.

Kahdeksan korun kokoelma tullaan esittelemään Kalevala Korun syntymäpäivänä 8.12.2017, jonka jälkeen korut tulevat myyntiin.

Mukaan kutsutut korumuotoilijat ovat Tiina Arkko, Taru Harmaala Chaloff, Kirsti Doukas, Heli Kauhanen, Chao-Hsien Kuo, Pekka Kulmala, Olli Lindroos sekä Petri Pulliainen (esittely liitteessä). – Jokainen mukana oleva muotoilija on myös oman alansa yrittäjä, joten on hienoa, että voimme tehdä yhteistyötä yli yritysrajojen. Lisäksi pidän tärkeänä, että näin Suomen 100-vuotisjuhlan kynnyksellä voimme muistuttaa siitä vahvasta osaamisesta, joka korualalla Suomessa on; perinteet ja pohja osaamiselle on luotu jo itsenäistymisen aikoihin, osaaminen on siirtynyt sukupolvelta toiselle ja kotimainen valmistus on edelleen vahva ja voimissaan. Voisin sanoa, että kultasepänala teollisuudenalanakin on harvinaisen kotimainen, kertoo Huuhtanen.

Kalevala Korun kaikki tuotanto on Suomessa.

About

Categories: Kalevala Koru