Lidlin henkilökunta pukeutuu luomupuuvillaan

9aea869f66b1ae7d_800x800ar

Lidl on uusinut myymälä- ja varastohenkilöstönsä työvaatteet kevään ja kesän 2016 aikana. Uusissa työvaatteissa on panostettu käytännöllisyyden, kestävyyden ja käyttömukavuuden lisäksi vastuullisuuteen. GOTS-standardin vaatimukset täyttävät vaatteet on valmistettu sataprosenttisesti luomupuuvillasta.

Lidlin toimintaa ohjaavat vastuullisuus ja laatu näkyvät myymälä- ja varastohenkilökunnan uusissa työvaatteissa, joiden valmistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota kestävään tuotantotapaan. Intialaisten pientilojen tuottamasta luomupuuvillasta valmistetut vaatteet täyttävät GOTS-standardin* vaatimukset. GOTS-standardin mukainen tuotanto takaa ekologisten ja eettisten periaatteiden noudattamisen koko tuotantoketjussa lopulliseen tuotteeseen asti. Koska luomupuuvillan valmistuksessa ei käytetä keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita, luomupuuvillatuotanto kuormittaa ympäristöä huomattavasti vähemmän kuin tavanomaisen puuvillan valmistus.

Luomupuuvillan valinta työvaatteiden raaka-aineeksi jatkaa Lidlin panostuksia vastuullisuuteen. Aiemmin tänä vuonna Lidl on muun muassa julkaissut vastuullisuuslinjaukset sertifioidun kahvin, teen, kaakaon ja palmuöljyn hankintaan. Lisäksi luomutuotteiden osuus elintarvikevalikoimassa kasvaa jatkuvasti, ja syyskuussa Lidl-myymälöihin saapuu myyntiin erä luomupuuvillasta valmistettuja lastenvaatteita.

821dc5ac31096486_800x800ar

Lidl myymälätyöntekijät uudet työvaatteet 2016 – esimies ja myyjä kassalla

bd322d1b0ce2c086_800x800ar

Lidl myymälätyöntekijät uudet työvaatteet 2016 – esimies ja myyjä

Luomupuuvillasta valmistetut vaatteet ovat panostus sekä vastuullisuuteen että henkilökunnan työhyvinvointiin

Lidlin uusien työvaatteiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota mukavuuteen ja kulutuksenkestoon. Materiaaliksi valittu luomupuuvilla on erityisen ihoystävällistä. Se tuntuu hyvältä päällä ja vastaa ominaisuuksiltaan tavanomaisesti tuotettua puuvillaa.

– Työvaatteiden uusiminen on Lidlille paitsi merkittävä satsaus vastuullisuuteen myös panostus henkilökunnan hyvinvointiin. Kaikkiaan olemme hankkineet uusia luomupuuvillaisia työvaatteita henkilökunnallemme yli 50 000 kappaletta, iloitsee Lidl Suomen vastuullisuusasiantuntija Maija Järvinen .

Lidlin varastotyöntekijöiden uusissa työvaatteissa on huomioitu erityisesti työturvallisuusnäkökulma. Joustavissa työhousuissa on esimerkiksi paljon taskuja, ja työtakissa on näkyvyyttä edistävät värielementit.

Lidlin myymälätyöntekijöiden asuun kuuluvat farkut, lyhyt- ja pitkähihainen pikeepaita sekä softshell-takki. Myymäläesimiehet puolestaan pukeutuvat kauluspaitaan ja neuleeseen sekä chinos-housuihin.

*GOTS – Global Organic Textile Standards

GOTS (Global Organic Textile Standards) on kansainvälinen standardi luonnonmukaisesti tuotettujen luonnonkuitujen käsittelyyn. Se asettaa ekologisia ja sosiaalisia vaatimuksia tekstiilien valmistukselle ja koskee korkealaatuista luomupuuvillaa, johon ei ole lisätty torjunta-aineita. Lue lisää GOTS-standardista virallisilta sivuilta .

About

Categories: Työvaatteet