Trendi Fashion Export -muotipalkinto suunnittelija Satu Maaraselle

satumaaranen

Vaatesuunnittelija Satu Maaranen on voittanut Trendi Fashion Export 2014 -palkinnon. Uusi suomalaisen muodin palkinto on tarkoitettu suunnittelijan tai merkin kansainvälistymisen ja viennin edistämiseen. Palkinnon arvo on 3000 euroa. Palkinnon suojelijana toimii eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb.

Suomalaiset muotisuunnittelijat tarvitsevat nyt tukea

”Suomalainen muoti tarvitsee lahjakkaita tekijöitä, jotka myös lähtevät rohkeasti maailmalle. Siihen vaaditaan asennetta, mutta myös apua esimerkiksi markkinoinnissa”, Alexander Stubb sanoo.

Trendi Fashion Export on perustettu tukemaan suomalaisen muodin kansainvälistymistä. ”Muotimarkkinat ovat globaalit, ja suomalaiset nuoret suunnittelijat luovat erittäin kilpailukykyistä muotia. Haluamme palkinnon avulla tukea heidän mahdollisuuksiaan kansainvälisillä markkinoilla”, Trendin ja Lilyn päätoimittaja Jenni Lieto kertoo. Palkinto on osa Pre Helsinki -muotitapahtumaa.

Satu Maaranen on auttanut muitakin suomalaisia muotisuunnittelijoita

Satu Maaranen on kuluneen vuoden aikana tehnyt urallaan kansainvälisen läpimurron. Hän voitti arvostetun Hyéres Fashion Festival 2013 -muotikilpailun pääpalkinnon ja sai runsaasti kansainvälistä julkisuutta. Maarasen saama näkyvyys on hyödyttänyt suomalaista muotia ja vienyt myös muiden suomalaisten merkkien kansainvälistymistä eteenpäin.

”Muotialalla tarvitaan nyt talkoohenkeä. Kollegoihin tutustumalla ja kontakteja vaihtamalla pääsemme eteenpäin”,Satu Maaranen kertoo. ”Suomalainen suunnittelu on kansainvälisesti vahvaa, mutta se ei riitä. Brändistään pitää myös osata kertoa ja nimelle pitää saada näkyvyyttä.”

Satu Maarasella näytön paikka

Satu Maaranen voitti Trendi Fashion Export -palkinnon tuomariston yksimielisellä päätöksellä. Tuomaristo toivoo palkinnon vauhdittavan Maarasen kansainvälistä menestymistä. Tuomaristoon kuuluivat Trendin ja Lilyn päätoimittaja Jenni Lieto ja markkinointipäällikkö Terhi Hauskamaa, Pre Helsinki -hankkeen viestintä- ja markkinointijohtaja Martta Louekari ja yhteysjohtaja Miia Koski sekä kansainvälisen MP Select -muotikonsultointiyrityksen perustaja Martina Planty.

Trendi on Suomen suurin muoti- ja lifestyle-lehti ja Lily sen yhteisö verkossa. Ne tavoittavat laajasti suomalaiset muodista kiinnostuneet 18–39 -vuotiaat naiset. Kotimaisen monikanavamedian ytimeen kuuluu suomalaisen muotialan ja sen tekijöiden tukeminen ja heidän näkyvyytensä edistäminen. Trendiä julkaisee A-lehdet-konserniin kuuluva A-kustannus Oy. www.lily.fi

Pre Helsinki vie suomalaisia muotibrändejä kansainvälisille muotiviikoille, viestii suomalaisesta muodista niin kansainvälisesti kuin kotimaassakin ja järjestää omaa tapahtumaa Helsingissä. Pre Helsinki -hankkeen tavoitteena on tehdä suomalaista suunnittelua tunnetuksi, luoda kansainvälisiä verkostoja ja lisätä muotialan liiketoimintamahdollisuuksia. Pre Helsinki -tapahtuma on käynnissä 24. toukokuuta saakka. www.prehelsinki.com

About