Vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto: Linnanjuhlien asuni on kotimaista kierrätysdesignia

outi_alanko_kahiluoto_linnanjuhlapuku

Saavun tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle kierrätetyistä materiaaleista valmistelussa puvussa. Auringonkeltainen puku on kierrätystekstiilejä hyödyntävän ekologisen TAUKO-vaatemerkin suunnittelijoiden Mila Moision ja Kaisa Rissasen käsialaa. Pukuni kangas on aikaisemmassa elämässään toiminut Imatran Valtionhotellin pöytäliinana. Nyt arvokas, alun perin valkoinen pöytäliina pääsee ylläni keltaiseksi värjättynä vielä arvokkaampaan ympäristöön eli presidentinlinnaan.

– Suomen 100-vuotisjuhlavuonna on nostettava esiin kestävää kehitystä, että varmistamme tämän upean maan säilymisen lapsenlapsillemme myös Suomen 200-vuotisjuhlia varten, sanoo vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto .

Myös pukuun suunnitellut korut ovat kierrätettyä hopeaa. Korut on suunnitellut ja toteuttanut  helsinkiläinen korumuotoilija Tiia Arkko.

– Halusin, että koruja voi käyttää myös arkena, jolloin niille tulee enemmän käyttöä. Koruissa on siksi tavoiteltu rokahtavaa henkeä: korujen rosoinen pinta ja kiillotetut reunat luovat kiinnostavan kontrastin ja rannekorun pinta houkuttelee koskettamaan sitä. Myös puolisoni Atro Kahiluoto pukeutuu kierrätyshenkisesti: hän pukeutuu jo 20 vuotta vanhaan hääpukuunsa, jota on somistettu pukuuni sointuvalla keltaisella rusetilla ja taskuliinalla – myös ne on valmistettu Imatran Valtionhotellin pöytäliinasta, jatkaa Alanko-Kahiluoto.

Alanko-Kahiluodon itsenäisyyspäivän juhlapuku kierrätetään vielä juhlien jälkeen, kun sitä lyhennetään ja muokataan uusi versio tulevia juhlia varten.

Korut:

Tiia Arkko

www.pajadesign.com

Puku:

Mila Moisio

http://taukodesign.fi

About

Categories: Yleiset Uutiset