DIESELin ja Coca-Colan yhteinen vaatemallisto kierrätysmateriaaleista

oq2ajpci5jicc1sqeyz9

(Re)Collection -mallistolla halutaan lisätä kierrätyksen arvostusta

Tänä syksynä kaksi ikonista brändiä, DIESEL ja Coca-Cola, yhdistävät voimansa esittelemällä  The (Re)Collection -vaatemalliston. Kauniisti muotoillut ja särmikkäät vaatteet on tehty suurimmaksi osaksi kierrätetyistä muovipulloista saaduista materiaaleista ja kierrätyspuuvillasta. Malliston vaatteita voi ostaa 7. lokakuuta alkaen Helsingin Dieselin myymälästä 

Yhteisellä mallistolla Coca-Cola ja DIESEL haluavat lisätä kierrätyksen arvostusta muotipiireissä ympäri maailman. Ensimmäinen The (Re)Collection-näytös pidettiin 28. syyskuuta uudistetussa Galeries Lafayette -tavaratalossa Pariisin muotiviikkojen yhteydessä. Sen jälkeen mallisto esitellään ympäri maailmaa muun muassa Lontoossa, Berliinissä, Milanossa, Tokiossa, Shanghaissa, Pekingissä, Amsterdamissa ja New Yorkissa.

Kaikissa malliston vaatteissa on yhdistetty muovipulloista jalostettua kierrätysmuovia sekä kierrätettyä puuvillaa. The (Re)Collection -mallistoon kuuluu 12 vaatetta, jotka ylittävät sesonkien rajat.

Kaikissa malliston tuotteissa on DIESEL x Coca-Cola -logo. Valikoimaan kuuluu mm. farkkutakki, farkkushortsit, huppareita, college-paitoja, veryttelyasu, t-paitoja, uima-asuja sekä beanie-hattu. Tuotteita on saatavilla mustana, sinisenä, harmaana ja valkoisena.

Helsingin myymälän lisäksi vaatteita voi ostaa Diesel.com verkkokaupasta. Mallisto löytyy, kun skannaa kierrätyslogon.

Muovi kuuluu kiertoon

Coca-Cola on sitoutunut keräämään takaisin ja kierrättämään yhtä paljon muovia kuin mitä sen käyttämiin pulloihin käytetään kansainvälisesti. Tavoitteena on hyödyntää mahdollisimman paljon kierrätysmuovista uusien pullojen materiaalina.

– Jokainen pullo halutaan takaisin käytettäväksi uudelleen. Suomessa Sinebrychoff on edelläkävijänä valmistanut jo useamman vuoden ajan juomiamme puolen litran pulloihin, joiden valmistuksessa on käytetty 50 prosenttia kierrätettyä muovia, Suomen Coca-Colan viestintä- ja yhteiskuntasuhteista vastaava Théa Natri kertoo.

-(Re)Collection -mallisto on erinomainen esimerkki siitä, että käytetyt pullot ovat arvokasta raaka-ainetta, eivät roskaa. Yrityksenä pyrimme edistämään pullojen takaisinkeräystä ja myös sitä, että käytettyjen pullojen materiaali päätyy uusien pullojen lisäksi hyödyllisiin, kestäviin ja kauniisiin tuotteisiin.

Pulloissa käytetty PET-muovi on maailman kierrätetyin muovilaatu

PET on paitsi Suomen myös maailman kierrätetyin muovilaatu. Maassamme muovisista virvoitusjuomapulloista yli 90 prosenttia palautuu materiaalina uudelleenkäytettäväksi juomateollisuuden ja kaupan ylläpitämän Suomen Palautuspakkaus Oy:n eli Palpan kautta. Euroopassakin luku on korkea, sillä jo 70 prosenttia PET-muovista päätyy takaisin uudelleenkäytettäväksi.

Pulloissa käytettävä PET-muovi sopii erinomaisesti kierrätettäväksi ja käytettäväksi materiaalina uudelleen. Coca-Cola on tehnyt aiemminkin yhteistyötä muoti- ja sisustussuunnittelijoiden kanssa projekteissa, joissa on käytetty tätä materiaalia. Vaatteiden ja asusteiden lisäksi pulloista on valmistettu esimerkiksi huonekaluja.

Sinebrychoff pakkaa Coca-Colat 0,5 litran PlantBottle™-pulloihin, joiden valmistuksessa on kierrätetyn muovin lisäksi käytetty sekä kasvipohjaista että öljypohjaista muovia. Coca-Colan PlantBottle™-pullo oli maailman ensimmäinen kierrätettävä PET-muovipullo, jonka valmistuksessa käytettiin osittain kasvipohjaista muovia.

About

Categories: Yleiset Uutiset