:KATSO VIDEO: Down Promise – Fjällrävenin sitoumus untuvan laadusta ja alkuperästä

xlpj82dc7aqbv28gvgxa

Vuosien työn jälkeen voi Fjällräven syksyllä 2014 ylpeänä esitellä outdoor-alan kontrolloiduimman ja läpinäkyvimmän untuvantuotantoprosessin. Tämän saavutuksen jälkimainingeissa lanseerataan  Fjällräven Down Promise – olemme sitoutuneet käyttämään tuotteissamme vain eettisesti tuotettua korkealaatuista untuvaa. Fjällrävenin tuotteiden untuvan aluperä on myös täysin jäljitettävissä.

Hanhen untuvalla on lyömätön kyky olla samanaikaisesti kylmää eristävää sekä kevyttä ja helposti pakkautuvaa. Tähän kykyyn perustuu hanhen untuvan suosio outdoor-tuotteissa ja vaatetuksessa. Silti, untuvantuotantoa ja siihen liittyen lintujen kohtelua on paljon kritisoitu etenkin eläinoikeusjärjestöjen puolesta. Laajan kriittisyyden aallon jälkeen vuonna 2009 tekstiiliteollisuus kokosi voimansa puuttuakseen näihin ongelmakohtiin.

Fjällräven on työskennellyt korkealaatuisen untuvan kanssa jo 40 vuoden ajan. Jo vuonna 2009 untuvan tuotantoprosessit olivat hyvin kontrolloituja. Hälyttävien alan raporttien jälkeen yritys kuitenkin päätti suorittaa tehostetun tarkastuksen omassakin untuvantuotantoprosessissaan. Jo vuonna 2010, tehtyään useassa portaassa töitä asian hyväksi, yritys sai tunnustuksen ruotsalaiselta Animal Welfare Swedeniltä untuvan käsittelymenetelmistään.

Työ on ollut jatkuva prosessi ja nyt 2014 Fjällräven lanseeraa Down Promisen: untuvamme on eettisesti tuotettua ja laadultaan ensiluokkaista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yritys pystyy jäljittämään kaiken käyttämänsä untuvan aina vastakuoriutuneista hanhenpoikasista valmiiseen tuotteeseen asti.

“Asetamme vaatimukset korkealle, aivan kuten yleisesti muidenkin tuotteidemme kohdalla. Haluamme tarkkaan varmistaa, että untuvamme on eettisellä tapaa tuotettua. Siksi olemme pistäneet paljon energiaa varmistaaksemme, että koko prosessi on läpinäkyvä ja kontrolloitu; lintufarmeilta teurastamoon, sieltä untuvatuotantolaitokseen ja aina lopputuotteen valmistukseen asti”, kertoo Aiko Bode, Fjällrävenin ja koko Fenix Outdoor Groupin Chief Sustainability Officer.

Fjällrävenin käyttämä untuva on korkealaatuista ja se tulee ruokateollisuuden sivutuotteena, sitä varten pääosin kasvatetuista hanhista. Fjällräven varmistaa parhaansa mukaan, että hanhilla on parhaat mahdolliset elinolot. Untuvalle on yksi valittu toimittaja joka jakaa samat arvot eläinten hyvinvoinnista. Untuva käsitellään sinetöidyissä säkeissä, jotta Fjällrävenin untuva ei voi sekoittua muihin laatuihin. Säkkejä ja niiden sisältöä myös monitoroidaan ja testataan toistuvasti tuotantoprosessin eri vaiheissa.

“Olemme tulleet pitkän matkan ja voimme olla ylpeitä saavutuksistamme. Emme silti ole vielä valmiita. Prosessien parantaminen ja asiantuntijoiden kuuleminen on jatkuvaa työtä. Vain ja ainoastaan sitä kautta voimme varmistaa, että kaikki tuotantoprosessin vaiheet vastaavat korkeimpia mahdollisia standardeja eläinten hyvinvoinnin näkökulmasta”, toteaa Aiko Bode.

Lue lisää Fjällrävenin untuvasta

About