Trendi Fashion Export -muotipalkinto kansainvälistä kenkäbrändiä luotsaavalle Achilles Ion Gabrielille

aig_ss15_

Kenkäsuunnittelija Achilles Ion Gabriel Inkerö on voittanut Trendi Fashion Export -palkinnon.
3 000 euron arvoisen palkinnon tarkoituksena on tukea suomalaisen muodin kansainvälistymistä ja vauhdittaa suomalaisten suunnittelijakykyjen läpimurtoa maailmalla. Trendi Fashion Export
-palkinto jaetaan tänä vuonna toista kertaa.

Achilles Ion Gabriel -brändiä rakennetaan Pariisista

Achilles Ion Gabriel, 28, aloitti omaa nimeään kantavan kenkämerkkinsä vuonna 2013. Merkki on saavuttanut nopeasti korkeatasoisen ja kansainvälisen jakeluverkoston ja saanut runsaasti näkyvyyttä alan kansainvälisissä julkaisuissa.

Achilles asuu ja työskentelee Pariisissa. ”Suomen markkina on pieni, joten olemme tähdänneet heti isommille markkina-alueille”, hän kertoo. ”Achilleksella on hyvin elegantti ja moderni visio miesten kengistä. Se on kansainvälisestikin uniikki”, sanoo Sara Maino, Italian Voguen vastaava toimittaja ja Trendi Fashion Export -palkinnon tuomariston jäsen.

Suomi-muoti-ilmiötä pitää tukea

Trendi Fashion Export -palkinto jaetaan suunnittelijalle tai merkille, joka on työllään edistänyt suomalaisen muotisuunnittelun kansainvälistymistä. ”Muotimarkkinat ovat globaalit, ja Suomestakin täytyy tähdätä suoraan maailmalle”, sanoo Trendi ja Lilyn päätoimittaja Jenni Lieto. ”Suomalaisista suunnittelijoista kohistaan juuri nyt maailmalla. Suomalaisena muotimediana haluamme tarjota paitsi näkyvyyttä ja kannustusta, myös konkreettista apua, jotta voimme osaltamme edistää heidän menestymistään.”

Trendi Fashion Export 2015 -palkinnon tuomaristoon kuuluvat Aalto-yliopiston vaatetussuunnittelun lehtori Tuomas Laitinen, viime vuoden Trendi Fashion Export -voittaja, muotisuunnittelija Satu Maaranen, Italian Voguen senior editor Sara Maino, muotisuunnittelija Samu-Jussi Koski, stylisti Claudia Cifu, Pre Helsinki
-hankkeen viestintäjohtaja Martta Louekari ja Trendin ja Lilyn päätoimittaja Jenni Lieto.

Pre Helsinki -muotiviikko käynnistyy tänään

Trendi Fashion Export -palkinto jaetaan yhteistyössä Pre Helsinki -hankkeen kanssa. Sen tavoitteena on tehdä suomalaista suunnittelua tunnetuksi maailmalla. Helsingissä 20.–24.5.2015 järjestettävä Pre Helsinki -muotiviikko on laajin vain suomalaista muotia esittelevä tapahtuma. Se kokoaa yhteen näytöksiä, seminaareja, näyttelyitä, työpajoja ja muuta ohjelmaa muodista kiinnostuneille kuluttajille ja alan suomalaisille ja kansainvälisille ammattilaisille. Trendi Fashion Export -voittaja on esillä myös Helsinki Design Weekillä syyskuussa.

About