Kultainen vaatepuu -palkinto Minna Parikalle

MINNA-PARIKKA-portrait-2014-by-kristiina-mannikko-01-low-res-1024x1024

Kenkä- ja asustesuunnittelija Minna Parikka on saanut Kultainen vaatepuu -palkinnon. Palkinto luovutettiin tänään Muotimessujen I love Fashion -näytöksen yhteydessä Messukeskuksessa Helsingissä. Minna Parikka on kansainvälisen läpimurron tehnyt suunnittelija, joka on vakiinnuttanut asemansa sekä Suomessa että ulkomailla. Hänen mallistonsa tunnetaan sydämen muotoisesta kuviosta ja rohkeasta värien käytöstä. Parikka on 20. Kultainen vaatepuu -tunnustuksella palkittu suunnittelija.

Kultainen vaatepuu on suomalainen muotialan palkinto, jonka jakavat yhdessä Suomen Tekstiili ja Muoti ry ja Messukeskus. Palkinto myönnetään suomalaiselle suunnittelijalle tai yritykselle. Palkinnon Minna Parikalle luovuttivat Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen ja Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

– Kultainen Vaatepuu -raatimme mielestä Parikka vie suomalaisen muodin brändiä eteenpäin. Hänellä on pitkäaikaista näyttöä menestyksekkäästä ja laadukkaasta liiketoiminnasta. Parikka on osoittanut, että hänen mallistoillaan on kasvun mahdollisuudet, sanoo Anna-Kaisa Auvinen Suomen Tekstiili & Muoti ry:stä.

Palkinnon saajaa valittaessa raati arvioi mm. suunnitelmallisuutta, näkemyksellisyyttä, korkeaa laatua ja vastuullisuutta. Lisäksi palkittavalta odotetaan pitkäjänteistä tekemistä, mahdollisuuksia kansainväliseenkin menestykseen ja merkittävää vaikutusta suomalaisen muodin eteenpäin viemiseen.

– Kansainvälisen merkin menestymiseen vaaditaan moniosaamista. Ei riitä että on erinomainen suunnittelija vaan pitää olla myös palo kasvattaa terve yritys pitkäaikaisella visiolla ja myös tarttumalla hetkeen. Jokainen mallisto on mahdollisuus breikata tai mokata. Aina pitää olla ajassa kiinni eikä jäädä menneisyyden menestyksessä rypemiseen. Kansainvälinen muotiala on yhtä vuoristorataa jota pitää oppia rakastamaan, kommentoi Minna Parikka menestystään.

Raadin jäseninä toimivat tänä vuonna Anna-Kaisa Auvinen (Suomen Tekstiili ja Muoti), professori Pirjo Hirvonen (Aaltoyliopisto/TAIK), muotibloggaaja Jenni Rotonen (Pupulandia), suunnittelija Samu-Jussi Koski, toimittaja Sami Sykkö sekä Muoti-messujen myyntipäällikkö Anne Bask (Messukeskus).

Ensimmäinen Kultainen vaatepuu myönnettiin vuonna 1995. Edellisen kerran palkinto jaettiin vuonna 2012, jolloin sen sai Samuji.

Muotimessut on osa I love me -tapahtumakokonaisutta, jonka teemoja ovat hyvä olo ja itsestä huolehtiminen. Tapahtuman muita osa-alueita ovat Kauneusmessut, Terveysmessut, Koru & kello ja Luonnollisesti. Messut ovat avoinna 18.10. saakka Messukeskuksessa Helsingissä. Avoinna pe 10-19, la ja su 10-18.

About

Categories: Uncategorized