Linnan juhlissa nuorten syrjäytymisen vastaista työtä esille nostanut puku uudistettuna suosikkijuontajan yllä Iskelmä Gaalassa

143a2910 (1)

Iskelmä-radion suosikkijuontaja Satu Kotonen kantaa perjantaina 21.2.2020 järjestettävässä Iskelmä Gaalassa pukua, jonka tarina on erityisen tärkeä. Linnan juhlien puvuista tunnetun Anni Ruuthin suunnitteleman mekon kuosi pohjautuu vaatimattomista oloista ponnistaneen nuoren maalaamaan taideteokseen. Taulu syntyi osana hyväntekeväisyysprojektia, jonka tuotto ohjataan nuorten syrjäytymisen vastaiseen työhön. Puku nähtiin ensimmäisen kerran itsenäisyyspäivän vastaanotolla joulukuussa.

Nuorten syrjäytymisen vastaisen hyväntekeväisyysprojektin myötä syntynyt puku jatkaa matkaansa Iskelmä Gaalaan Satu Kotosen yllä. Tärkeää sanomaa toivon teemasta mukanaan kantava puku merkitsee Kotoselle paljon.

– Olen onnellisesti äiti, täti, kummitäti ja tärkeä aikuinen usealle lapselle tuttavapiirissäni, mikä on minulle kaikkein kallisarvoisinta. Lasten ja nuorten hyvinvointi on aina ollut lähellä sydäntäni, mutta erityisesti vanhempana nämä asiat menevät voimakkaasti ihon alle. Haluan ehdottomasti olla mukana edesauttamassa parempaa tulevaisuutta lapsille ja nuorille, radiojuontaja Satu Kotonen kertoo.

Iskelmä Gaala on osa puvun matkaa, minkä jälkeen puku lahjoitetaan Hope ry:n kautta eteenpäin. Linnan juhlissa ensimmäisen kerran Roosa Pajusen yllä nähty puku on nyt uudistettu Kotoselle ja samalla on otettu huomioon sen tuleva lahjoittaminen vähävaraiselle nuorelle ensi vuoden vanhojen tansseihin. Puvun suunnitellut Anni Ruuth uudisti puvun kansainvälisessä prom dress -hengessä.

– Intohimoisena vaateihmisenä ja omien muotisuunnittelijaopintojen myötä on upeaa seurata, kuinka puku muuntuu ja saa uuden elämän, Kotonen summaa.

Nuorten hyväksi kerätty jo 55 000 euroa

Puvun taustalla vaikuttavassa hyväntekeväisyysprojektissa kolme nuorta pääsivät tekemään taidetta valtavilla nostureilla. Taideteosten myyntituotot lahjoitetaan lyhentämättöminä Hope ry:lle nuorten syrjäytymisen vastaiseen työhön. Varat käytetään muun muassa koulunkäynnin ja harrastustoiminnan tukemiseen vähävaraisten perheiden nuorille. Hyväntekeväisyyskampanjalla on kerätty jo 55 000 euroa.

– Hyväntekeväisyysprojektissa myynnissä olevista tauluista on myyty suurin osa ja jo nyt ennakolta asetettu kokonaistavoite lahjoitussummasta on ylitetty. Uniikkeja taideteoksia on vielä muutamia jäljellä ja toivomme, että yritykset tai yksityishenkilöt innostuisivat vielä niiden kautta tukemaan tätä tärkeää työtä, Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila kertoo.

– Toivon, että voin pukuni ja sen upean tarinan kautta muistuttaa tärkeästä asiasta ja kannustaa auttamaan. Ihmiset rakastavat hyviä tarinoita, ja tässä sellainen on aidoimmillaan. On ihanaa olla yhtenä äänenä kertomassa sitä, Kotonen jatkaa.

Puvun kuosi syntyi osana hyväntekeväisyysprojektia, jossa nuori Kip Pääkkönen pääsi taiteen keinoin kuvaamaan oman tulkintansa toivosta. Kuosin taustalla vaikuttava taideteos kuvaa nuoren näkemystä tasa-arvosta. Puvusta löytyy myös Pääkköselle tärkeän translipun värit.

Hyväntekeväisyysprojekti on osa Nesteen ja Mantsisen 3.12.2019 alkanutta Zero Exclusion -kampanjaa, josta saatavat tuotot lahjoitetaan lyhentämättöminä Hope ry:n nuorten syrjäytymisen vastaiselle työlle. 

Kampanjalla haastetaan yrityksiä mukaan hyväntekoon osoitteessa: www.zeroexclusion.com

About

Categories: Yleiset Uutiset