Naisille hiustenlaitto on välttämätön pakko

6f45944c-aa8a-49e9-b863-eabd4b44dd2b-main_image

Ei enää “bad hair day” -aamuja. I love me -messuilla opastetaan uusimpien hiustrendien maailmaan ja annetaan vinkkejä pikakampauksiin. Kuva: Messukeskus.

I love me -tapahtuman tekemän kyselyn mukaan naiset pitävät hiustenlaittoa välttämättömänä pakkona. Vain vajaa kolmannes kuluttajista pitää hiustenlaittoa ihanana. I love me on muodin, kauneuden ja hyvän olon tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 16.-18.10.

Yli puolet I love me -kyselyyn vastanneista pitää hiustenlaittoa välttämättömänä pahana. Tätä mieltä oli 57 % vastaajista. Lisäksi 9 % vastaajista antaa hiusten olla luonnontilassa, eli ei laita hiuksiaan päivittäin ollenkaan.

Hiusten laitto sujuu suomalaisilta verrattain nopeasti. 75 % vastaajista käyttää hiusten laittoon päivittäin enintään 15 minuuttia. Kyselyn vastaajat käyttävät hiusten laittoon tuotteina pääasiassa hiuskiinnettä ja muotovaahtoa. Hiuspuuteri ja pohjustussuihke puolestaan ovat tuotteita, joita molempia yli kolmannes haluaisi käyttää, jos osaisi.

Kampaaja on luottohenkilö

Puolet I love me -kyselyyn vastanneista käy kampaajalla vähintään joka toinen kuukausi. Kuluttajat ovat uskollisia kampaajalleen, lähes 70 % vastaajista käy aina samalla kampaajalla. Sopivan kampaajan valitaan vaikuttavat eniten hinta ja sijainti. Kaksi kolmesta toivoo kampaajaltaan hiustenhoitovinkkejä, lisäksi yli puolet kaipaa myös opastusta hiusten laittamiseen ja kampauksiin.

Kuluttajat etsivät tietoa hiustrendeistä eri lähteistä: lehdistä, kampaamosta ja netistä. Hiustenhoitotuotteet ostetaan pääasiassa kampaamosta (65 %) tai vähittäistavaramyymälästä (63 %). Verkkokauppa ei vielä ole rantautunut hiustuotteisiin, sillä vain 15 % vastaajista ilmoitti ostavansa tuotteita myös netistä.

I love me -messujen uutiskirjeen tilaajille lähetettyyn kyselyyn vastasi syyskuussa lähes 4500 kuluttajaa, joista 97 % oli naisia. Kokonaisuudessaan kyselyn tulokset esitellään I love me -messuilla pe klo 17.30, la ja su klo 16 (ammattilaisohjelman luentosalissa, hallissa 3).

Messuilla hiusnäytöksiä, stailauksia ja kampausvinkkejä

Kuluttajia hemmotellaan I love me -messuilla erilaisilla kampausvinkeillä, stailauksilla ja pikakampauksilla. Kauneusstudio FAB:in ammattilaiset Hanna Heinonen ja Krista Kallio antavat käytännön pikkuvinkkejä, joilla kauden trendikkäimmät kampaukset syntyvät myös kotona.

Lontoossa salonkia pitävä Joseph Koniak tuo messuille kansainvälistä väriä. Koniakin asiakkaina on useita huippumalleja, kuten Kate Moss ja Naomi Campbell ja muotitaloja, kuten Christian Dior, Georgio Armani ja Louis Vuitton. Messuilla Koniak esittelee viimeisimmät kampaustrendit sekä tekee kampauksia ja antaa vinkkejä niin helppojen kuin vaativampienkin luomusten tekemiseen.

Tämän kauden trendit – kiehkurat, leikkaukset ja kampaukset – esitellään upeissa hiusnäytöksissä. Essential Looks by Schwarzkopf Professional marssittaa katsojien silmien eteen ideoita, joita jäljittelemällä pysyy taatusti hiusmuodin kyydissä mukana.

I love me -tapahtumakokonaisuuden teemoja ovat hyvä olo ja itsestä huolehtiminen. Siihen kuuluvat Kauneusmessut, Muotimessut, Terveysmessut, Koru & Kello ja Luonnollisesti-tapahtuma. Messut järjestetään 16.-18.10.2015. Kävijät voivat tutustua kaikkiin tapahtumiin yhdellä pääsylipulla.

Linkit

Tapahtuma facebookissa

Tapahtuman nettisivut

About

Categories: Hiukset