Rukka vaatettaa Suomen olympiajoukkueet Pariisin kesäolympialaisissa 2024

Tunnettu ja arvostettu kotimainen Rukka-brändi on valittu Suomen olympiajoukkueen vaatettajaksi tuleviin olympiakisoihin Pariisissa 2024, ja sopimus jatkuu Milanon talvikisoihin 2026 asti. Kisamallistojen suunnittelussa otetaan huomioon huippu-urheilun korkeat laatuvaatimukset ja kisapaikkojen olosuhteet.

Rukka-nimen tuntee lähes jokainen suomalainen. Hiihto, lenkkeily, laskettelu, moottoripyöräily, veneily tai golf – brändi on tuttu monen eri lajin harrastajalle. Yhteistä on tekninen suorituskyky ja toiminnallisuus lajissa, johon vaate on suunniteltu.

Urheiluvaatteen valmistus on taitolaji siinä missä eri urheilulajitkin. Rukka-merkki vaatteessa merkitsee korkeaa laatua ja toimivuutta lajissa, johon asu on suunniteltu. Rukka-tuotteita kehittävät tuotekehityksen ammattilaiset, käytännössä niitä testaavat eri lajien aktiiviharrastajat ja ammattilaiset.

Rukka on Suomessa tuttu ja arvostettu tuotemerkki. Tasaisesti kasvanut vienti on tehnyt merkin tunnetuksi myös maailmalla. Olympialaiset tarjoaa loistavan mahdollisuuden kasvattaa Rukka-brändin näkyvyyttä ja myyntiä yritykselle tärkeällä Keski-Euroopan markkinalla.

Luhdan olympiakumppanuus jatkuu Rukka-brändin myötä

Suomen olympiajoukkueen vaatetuksesta on vuodesta 2017 lähtien vastannut Luhta Sportswear Company. Jatkosopimuksen myötä kumppanuus jatkuu, mutta aikaisemmista kisoista tutut Icepeak-asut vaihtuvat nyt Rukkaan.

Luhta Sportswear Companyn Suomen myyntipäällikkö Pasi Luumi iloitsee yhteistyön jatkumisesta vuoteen 2026 saakka:

– Niin tavallisten kuntoilijoiden liikuttaminen kuin kilpaurheilun tukeminen on yrityksemme dna:ssa ja olennainen osa arvopohjaamme, joten yhteistyön jatkuminen on meille arvokas asia.

– Olemme saaneet Suomen olympiajoukkueen urheilijoilta paljon arvokasta tietoa erilaisiin kisaolosuhteisiin sopivista mallistoista. Vuoden 2021 kesäolympialaiset kisattiin helteisen kuumassa Tokiossa, vuoden 2022 talviolympialaiset kylmässä ja tuulisessa Pekingissä. Nyt on aika ottaa seuraava askel ja käynnistää suunnittelu tulevia Pariisin ja Milano Cortinan kisoja varten.

Olympiakomitean markkinointi- ja asiakkuusjohtaja Ville Köngäs pitää tärkeänä, että olympiajoukkueen asut saadaan jatkossakin suomalaiselta vaatevalmistajalta:

– Kansainvälisessä olympialiikkeessä on mukana 206 maata. Joukkoon mahtuu sekä muodin mahtimaita että pienempiä maita, joilla ei ole omaa vaateteollisuutta. On hienoa, että Suomen kokoisesta maasta löytyy sopiva vaatettaja olympiajoukkueelle. Yhteistyösopimus Luhdan ja Olympiakomitean välillä on merkittävä. Pariisin ja Milano Cortinan kisojen lisäksi yhteistyö kattaa paralympiajoukkueiden, nuorten olympiajoukkueiden sekä lukuisten muiden monilajikisojen joukkueiden vaatetuksen sopimuskaudella. Tämän tasoinen kumppanuus on meille valtavan tärkeä asia.

About

Categories: Rukka, Urheiluvaatteet